Gazete Vatan Logo

Bodrum’da hortum

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde dün sabah bir saat boyunca etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi

Turistik ilçede yaklaşık 2 saat elektrikler kesildi, bazı telefon hatlarında kopmalar oldu. Öğle saatlerinde denizde oluşan hortum ise günübirlik tura çıkanlar ile karadan izleyen yerli ve yabancı turistleri korkuttu.

Bursalı rahatladı

DOĞANCI Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 4.13’e kadar düşmesiyle 5 günlük suyun kaldığı Bursa’da dün metrekareye 56 kilogram yağış düştü. Yağışlar sevinç yaratırken, kentte bazı olumsuzluklar da yaşandı, tıkanan rögar kapaklarını ise trafik polisleri açtı.

Karabük göle döndü

KARABÜK’te, dün öğlen saatlerinde 15 dakika boyunca etkili olan yağmur, caddeleri göle çevirdi. Araçlar su dolu caddelerde ilerlemekte zorlandı.

123 gün sonra yağmur

TÜRKİYE’DE kuraklıktan en fazla etkilenen iller arasında yer alan Aydın’a, 123 gün sonra yağmur yağdı. Metrekareye 5,4 kilogram yağış düştü. Ancak yetkililer, daha önceki yıllarda metrekareye aylık 47,5 kilogram yağış düştüğünü, kaydedilen yağış miktarının düşük seviyede kaldığını söyledi.

Uludağ’a ilk kar yağdı

TÜRKİYE’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ’a, mevsimin ilk karı yağdı. Özellikle zirvede kar kalınlığının 2 santimetreye ulaştığı belirtildi. Hava sıcaklığının 0 derece olarak ölçüldüğü “Beyaz Cennet” e geçen yıl ilk kar, 17 Ekimde yağmıştı.

Bolu’yu dolu vurdu

BOLU’NUN Mudurnu ilçesinde fındık büyüklüğünde dolu yağdı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde yağışların Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Kocaeli ve Sakarya’da etkili olmasının beklendiği ifade edilerek, meydana gelebilecek sel ve su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerektiği söylendi.

Haberin Devamı