Gazete Vatan Logo

Bodrum’da 1.200 euroya oda satacak

Nef İnşaat, 510 milyon TL’ye Bodrum’da hayata geçireceği NefBodrum projesindeki otel için Singapurlu lüks otel ve spa zinciri Banyan Tree ile anlaştı. Dünyanın en pahalı 5 resort zincirinden biri olan Banyan Tree, Avrupa’ya da bu yatırımla adım atmış olacak. Hedef zengin Asyalı turistleri Bodrum’a getirmek...

Bodrum’da 1.200 euroya oda satacak

Nef İnşaat, 510 milyon TL’lik bütçe ile Bodrum’da hayata geçireceği NefBodrum projesi için Singapurlu lüks otel ve spa zinciri Banyan Tree ile el sıkıştı. Projedeki 120 milyon TL’lik otel yatırımının işletmesi için Banyan Tree ile 25 yılık anlaşma imzaladıklarını açıklayan Nef İnşaat İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Birçok otelle görüştük. Görüştüğümüz herkes buraya talip oldu. Görüşmelerimiz 15 Temmuz öncesi başlamıştı. Ondan sonra da ilgi azalmadı. Sonuçta Banyan Tree ile anlaştık. Kalkışmanın olduğu, bombaların patladığı bir ortamda Avrupa’ya açılmak için Türkiye’yi seçmeleri çok önemli” dedi.

Banyan Tree İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maximilian Lennkh ise Türkiye’nin önemli bir destinasyon olduğunu vurguladı. Lenkh, “Banyan Tree Bodrum Avrupa’daki ilk Banyan Tree olma özelliği taşıyor” diye konuştu. Grubun SPA konseptinin uygulanacağı Bodrum projesinde Çin, Tayland gibi Asya ülkelerine odaklanacaklarını açıklayan Lennkh, İstanbul’da bir yatırıma açık olduklarını kaydetti. İstanbul’da Bebeköy’de büyük bir arazinin yatırım için beklediğini aktaran Erden Timur, buradaki bir otel projesi için Banyan Tree ile yeni bir ortaklık fikri sorusuna ise açık kapı bıraktı.

Haberin Devamı

Mor pantolonla gelen yatırım!

Erden Timur, anlaşmanın kilit noktasını 5 yıl önce tatil için kaldığı Banyan Tree Pukhet’ten gelen ‘mor pantolon’ olarak gösterdi. Timur, “5 yıl önce Banyan Tree’nin Phuket’teki otelinde eşimle birlikte kalmıştık. Çalışanların üzerindeki mor pantolonu eşim çok beğenince, orada hemen ölçüsü alında ve aynı pantolondan dikilip 2 gün sonra İstanbul’a gönderildi. Orada tanıdığımız kimse yoktu, bunu yapan da sıradan bir çalışandı. Bu samimiyet nedeniyle görüşmelerde de hep Banyan Tree’ye daha yakındım” dedi.

28 ülkede 40’tan fazla otelle hizmet veriyor

ASYA, Amerika, Afrika ve Orta Doğu’da 28 ülkede, 40’dan fazla otel ve tatil köyü ile hizmet veren Banyan Tree, dünyada lüks ve konforlu konaklamanın adresi olarak gösteriliyor ve dünyanın en yüksek oda fiyatlı ilk 5 resort otel zinciri arasında yer alıyor. Banyan Tree; Phuket, Maldivler, Seyşeller, Bali gibi önemli destinasyonlardaki otel ve tatil köylerinin yanı sıra; 66 spa merkezi, 80 mağaza ve 3 golf sahasıyla ile dünyanın önde gelen premium resort, hotel, konut ve spa işleticisi ve geliştiricisi konumunda yer alıyor.

Haberin Devamı