Gazete Vatan Logo

Bodrum Başsavcısı katliama dur dedi

“Gökova Körfezi’nde çevre katliamı” haberimiz ses getirdi ve Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, Gökova Körfezi’ne zehirli atık akmasına neden ve deniz kirliliğine yol açan zeytinyağı fabrikası yetkilileri hakkında soruşturma başlattı.

Bodrum Başsavcısı katliama dur dedi

VATAN Gazetesi’nin gündeme getirdiği çevre katliamına bir zeytinyağı fabrikasının yol açtığı belirlenmişti. Hem Aşağı Mazı köylüleri hem de bölgeye günü birlik gezi yapan duyarlı vatandaşlar, Gökova Körfezi’ne Taşlı Yalı Koyu’ndan dere yoluyla akan zehiri görüyor ve yetkililerin önlem almasını istiyordu. Bir süre önce faaliyete başlayan fabrikanın çevreye kötü koku saçan ve denizi de kirleten atıklarını doğrudan dereye verdiği belirlenmişti. Söz konusu tesisin zeytinyağının zehirli ve hastalık sebebi olan atıklarını depoladığı bir havuza sahip olmadığı, arıtma tesisi de yapmadığı görülmüştü. Traktörlerle taşınan atıkların dereye döküldüğü, dere yoluyla da Cumhurbaşkanlığı yazlık konutunun bulunduğu Okluk Koyu’nu içinde barındıran Gökova Körfezi’ne karıştığı anlaşılmıştı.

Bodrum Cumhuriyet Savcılığı basında çıkan haber üzerine re’sen inceleme başlattı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Kolluk Kuvvetlerine yerinde inceleme yapmak üzere yazı yazıldı. Çevreyi kirletenler hakkında soruşturmayı, Başsavcı Barış Duman’ın görevlendirdiği savcıların bizzat takip ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı