Gazete Vatan Logo

Bodrum’a 200 milyon $ yatırdı, sıra İstanbul’da

İlk konut projesi Bodrum’daki Epique Island’a 200 milyon dolar yatırım yapacak olan Aksoy Holding, İstanbul’da da üst gelir grubuna yönelik projeye odaklanacak

Bodrum’a 200 milyon $ yatırdı, sıra İstanbul’da

Ana faaliyet alanı enerji olan, Conrad İstanbul oteliyle turizmde faaliyet gösteren Aksoy Holding, portföy çeşitlendirmesi amacıyla konut gayrimenkulü alanına yatırım kararını Bodrum’daki projesiyle hayata geçiriyor. İlk konut projesi olan Bodrum Tilkicik Koyu’ndaki Epique Island’a 200 milyon dolar yatırım yapacak olan ve 350 milyon dolar gelir bekleyen Aksoy Holding, önümüzdeki yıl da İstanbul’da üst gelir grubuna hitap eden projesini hayata geçirecek.

A+ konut yapacak

Aksoy Holding’in CEO’su Batu Aksoy, Bodrum’daki projenin ardından A+ konut projelerine devam edeceklerini söyledi. Aksoy, “Bodrum’daki projenin toplam yatırım maliyeti 200 milyon dolar olacak.Sonradan oluşabilecek maliyetlerle 250 milyon dolara kadar çıkabilir... Gelir beklentimiz 300-350 milyon dolar. Epique markası ile gerek Bodrum, gerek İstanbul, gerekse Türkiye’de gelişmeye açık diğer bölgelerde önümüzün açık olduğunu düşünüyoruz. Gelecek sene hedefimizde İstanbul’da bir proje olacak. Projelerimizi A+ segmentinde devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyümeyi planlıyor

Portföylerini çeşitlendirmek istediklerini kaydeden Aksoy, “Gireceğimiz bu alan bize uzak bir sektör değil. Turizm tarafında Conrad Oteli yatırımımızla gayrimenkule uzak değiliz. Gayrimenkul grubumuzu büyütmek istiyoruz. Türkiye’de bu alanın hâlâ önemli bir fırsat oluşturduğuna inanıyoruz” dedi.

2017’de tamamlanacak

126 dönüm büyüklüğündeki yarımada üzerinde yer alan Epique Island projesinde 3 farklı tipte 75 müstakil villa, 150 tekne bağlama kapasiteli bir marina, 50 suitten oluşan butik otel, plajlar, açık havuz ve deniz havuzu, heliport, çocuk kulübü, masaj odaları, restoran, kafe ve barlar yer alıyor. Projenin 2017’de tamamlanması planlanıyor.