Gazete Vatan Logo

Bob Marley’in teknolojisi geldi!

Mobicom, efsane yıldız Bob Marley’in oğlunun yarattığı Marley’in kulaklıktan saate birçok ürününü getiriyor. Hedef Bob Marley Cafe kurup ürünleri burada satmak.

Mehmet Mahruki, ABD’de MBA yaparken teknoloji şirketlerine danışmanlık yapmış. Bir markanın ürünü için Türkiye’yi sık sık gidip gelmeye başlayınca işi yavaş yavaş distribütörlük almaya dönüştürmüş. Avrupa ve Amerika’da çok ciddi büyüklüklere sahip bluetooth araç kitinden kulaklığa, cep telefonu koruyucudan hoparlöre geniş bir yelpazeye sahip teknolojik ürünleri Türk tüketicisiyle buluşturmaya başlamış. 2004 yılında kurulan Mobicom şirketiyle yoluna devam eden Mahruki, bugün Marley, Parrot, Dension, HMDX, Base, Swissvoice, Zagg, AR. Drone gibi markaların distribütörlüğünü yapıyor.

7-8 yeni marka yolda

“Ana hedefimiz sektörlere çözüm üretmek. Ayrıca mobil hayatı zenginleştirmek istiyoruz” diyen Mahruki’nin ileriye dönük hedefi ise bir yandan yeni markalarla daha fazla tükeciye ulaşmak bir yandan da mevcut markaların bilinirliğini farklı projelerle artırmak. Bu çerçevede 7-8 yeni marka ile görüşmeler sürüyor.

Mahruki’nin eğlenceli bir hedefi de var: Bob Marley’in oğlu Rohan Marley tarafından yaratılan Marley’in kulaklıktan saate birçok ürününün sergilenip satılacağı cafe konseptini hayata geçirmek. Marley markasının Bob Marley’in yaşam felsefesinden esinlendiğini, gelirinin bir kısmının da çocuklar ve gençler yararına çalışan One Love Vakfı’na gittiğini anlatan Mehmet Mahruki, “Aklımızda bir cafe fikri var. Ürünleri serpiştirip insanların vakit geçireceği keyifli bir mekan yaratmak istiyoruz. Fikir onların da hoşuna gitti. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bunu hayata geçirirsek dünyada bir ilki yapmış olacağız” dedi.

Tasarımcıların imzası

Marley’in organik kahve de dahil çok geniş bir ürün portföyü olduğunu anlatan Mahruki, marka oturdukça yeni ürünleri Türk tüketicisiyle buluşturacaklarını vurguladı.

Yeni getirecekleri ürünlere de değinen Mahruki, şöyle devam etti: “Sağlık ürünleriyle ilgili çalışmalarımız var. Adım, kalori, uyku değerleri gibi ölçümleri yapan ürünler getireceğiz. Birkaç aya kadar akıllı saat getirmeye başlayacağız. HP’nin aksiyon kameralarını getiriyoruz. Tom Ford, Marc Jacobs, Donna Karan gibi tasarımcılarla çalışan Frends markasını da porftöyümüze katacağız. Frends mücevher mantığıyla üretilen özel ürünlere sahip.”

REÇEL HOPARLÖR İLK SIRADA

MEHMET Mahruki, tüketicinin en çok ilgi gösterdiği ürünler konusunda şu bilgileri verdi: “En çok kavanoz şeklinde olan Jam hoparlörlere ilgi var. Bluetooth araç kitleri ve Marley kulaklıklar da çok tercih ediliyor. Aslında Türk insanı henüz aksesuara fazla para harcamıyor ama yeni teknolojiler ve özellikle otomotiv ve telekom şirketleri bu konuya çok önem vermeye başladı. Bu da ilginin artmasına neden olacak.”

‘Kurumlar için çözüm üretiyoruz’

OTOMOTİV ve telekomunikasyon teknolojileri alanında kendini kanıtlamış firmaların Türkiye distribütorlüğünü yapan Mobicom, aynı zamanda GSM operatorleri için çeşitli uygulama, yazılım ve altyapı hizmetleri veren firmalarla çalışıyor. Kurumsal satış yaptıklarını anlatan Mehmet Mahruki, şöyle konuştu: “Örneğin Turkcell ile mobil sağlık konusunda çalışıyoruz. Onlara cihaz tedarik ediyoruz. Filo kiralama şirketlerinin navigasyon entegrasyonunu sağlıyoruz. Parrot araç kitleri alıyorlar. Zaten vizyonumuz en kaliteli ürün ve çözümleri en uygun fiyat ve satış sonrası desteği ile kullanıcılara sunmak.”

Haberin Devamı