Gazete Vatan Logo
Magazin Bob Dylan Nobel hakkında da 'cool' takıldı!

Bob Dylan Nobel hakkında da 'cool' takıldı!

Bob Dylan'ın 'cool' sahne performansı, Nobel Edebiyat Ödülü'nden de etkilenmedi. Amerikalı sanatçı, ödül sonrası ilk konserinde Nobel'e ilişkin tek bir yorum yapmadı.

Bob Dylan Nobel hakkında da 'cool' takıldı!

Amerikalı halk ozanı, şair ve şarkıcı Bob Dylan, Nobel Edebiyat Ödülü aldığı gece sahnedeydi. Dylan, özellikle son yıllardaki sahne performanslarında gösterdiği ‘cool’ tavrını koruyarak Nobel hakkında tek bir kelime bile etmedi!

Gazeteduvar'ın Guardian'a dayandırdığı habere göre; Dylan, Nobel sonrası ilk konserini Las Vegas’taki Chelsea Theatre’da konser verdi. Efsanevi sanatçı şarkı listesini kısa tutarken, seyircilerin tezahüratları üzerine tek bir bis yaptı; konseri de Frank Sinatra’nın Why Try To Change Me Now şarkısıyla sonlandırdı. Dylan, özellikle son yıllardaki konserlerinde seyirciyle yakın iletişim kurmamasıyla biliniyor.

SADECE ŞARKICI DEĞİL, HALK OZANI

Siyasi ve toplumsal içerikle şarkı sözleriyle Amerikan Sivil Haklar hareketinin ve Vietnam Savaşı karşıtı protestoların sembollerinden biri haline gelen Dylan, Batı dünyasında sadece şarkıcı değil, bir halk ozanı ve şair olarak görülüyor. Şarkı sözlerini ve müziğini sürekli yenileyen bir sanatçı olarak, Dylan’ın ‘Never Ending Tour’ turnesi (Hiç Bitmeyen Turne) 1988’den bu yana devam ediyor.

Haberin Devamı

NOBEL İÇİN ADI UZUN ZAMANDIR GEÇİYORDU

Dylan 50 yılı aşkın müzik kariyerinde 100 milyondan fazla albüm sattı. Nobel Komitesi aday listelerini hiçbir zaman resmen açıklamasa da, Dylan’ın adının Edebiyat Ödülü kategorisinde yıllardır yer aldığı biliniyordu.