Gazete Vatan Logo

Boatshow’da 77 sıcak satış

Uluslararası Boatshow Eurasıa fuarında ilk 4 günde 28 milyon euroluk 77 tekne yeni sahipleri ile buluşurken Greenline, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Boatshow’da 77 sıcak satış

Uluslararası Boatshow Eurasıa, 430 milyon TL değerinde 255 tekne ile kapılarını açtı. Bugün akşama kadar devam edecek olan Boatshow Eurasıa’da, ilk 4 günde 28 milyon euro değerinde 77 tekne satıldı.

5 milyon euro fiyatıyla fuarın en pahalı teknelerinden biri olan Moonlıght için Rus iş adamı ile el sıkışırlırken, lansman teknelerinden biri olan Searay 475, 1 milyon 100 bin euro fiyatıyla Katarlı işadamı tarafından satın alındı.

Yenilere Türk ilgisi

3 milyon euro fiyatıyla yine Katar’lı başka bir işadamı ile el sıkışan Helia, VIP açılış gününde alıcı bulan bir başka yüksek fiyatlı tekne oldu. Yerli alıcılarında ilgi gösterdiği Boatshow Eurasıa’da Türkler, yeni lansman teknelere büyük ilgi gösterirken ekonomik tekneleri tercih etti. Katar, Suudi Arabistan, Lübnan, Kuveyt, Dubai gibi Ortadoğu ülkelerinden gelen ticaret heyetleri, fuarı iki gün boyunca gezdiler. Hemen hemen tüm standları ziyaret eden ve yüzlerce tekneyi gezerek inceleyen Arap iş adamlarının tercihi lüks tekneler oldu.

10 mega yat siparişi

Haberin Devamı

Boatshow Eurasia’nın ilk 4 gününde en yüksek satışlar Arap heyetlerine ve Türklere gerçekleştirildi. 200 kişilik Rus heyeti dün geldiği fuarda, özel tasarım mega yatları inceledi. 10 civarında Mega yat siparişi için pazarlıkların devam edildiği öğrenildi. İngiliz heyetle birlikte fuarı iki gündür ziyaret eden iş adamları, ekonomik ve teknolojisi yüksek tekneleri tercih ettiler. İngilizler’in, yelkenli ve teknolojik küçük boyutlu tekneleri tercih ettiği görüldü. Fuarın güneş enerjisiyle çalışan çevreci teknesi Greenline, en fazla gezilen tekne oldu. 14 milyon euro fiyatıyla fuarın en pahalı teknesi olan Cyclone, özel müşterileri ağırladı.