Gazete Vatan Logo

BMW: Keşke Avrupa’ya krizlere alışık Türk yönetici transfer edebilseydik

Dünyayı saran krizle birlikte satışları tepetaklak olan otomotiv devleri, kurtuluş reçetesini Türkiye’den istedi. BMW ve Mini’nin İthalatçı Pazarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kay Segler, tecrübeli Türk yöneticilerin kriz deneyiminden kendilerine ders çıkarmak istediklerini söyledi. Segler, Türkiye’nin yaşadığı krizlerin bu kez Avrupa için ciddi tehditler içerdiğini kaydetti.

BMW’nin distribütörü Borusan Otomotiv’in Genel Müdürü Hakan Bayman da BMW yöneticilerinin bu kriz için Türk yönetici deneyimini önemsediklerini söyledi. Bayman, “Almanlar ‘Siz krizde tecrübelisiniz, keşke bu dönemde sizden birkaç Türk yönetici transfer edebilsek’ diyor“ diye konuştu.

Lükste büyüme durdu

Lüks oto segmentinde büyümenin Ağustos-Eylül aylarında tek haneli rakamlara indiğini söyleyen Bayman, “Borusan Otomotiv olarak, bu yıl 2007’deki rakamları yakalama için çalışıyoruz. 2007’de 7 bin 400 BMW satıp rekor kırdık” dedi.

500 VIP müşteri kapalı odada yeni BMW 7 Serisi’ni inceledi

Hakan Bayman, fuarda ilk kez tanıtılan BMW 7 Serisi’yle iddialı olduklarını söyledi. BMW 7 Serisi’nin özel müşterilerine ’kapalı oda’da tanıtıldığını kaydeden Bayman, “500 müşteri aracı yakından tanımak için kapalı odayı ziyaret etti. İşadamlarının birçoğu ’Artık şoförsüz de otomobili kullanabiliriz’ görüşünü aktardı. BMW 7 Serisi’nin teslimatlarına 15 Kasım’da başlayacağız. 140 adetlik satışa ulaşırız” dedi.

Haberin Devamı