Gazete Vatan Logo

BMC’nin Karasu’da dev yatırımı başlıyor

Sakarya Karasu’da bulunan sınırları belirlenmiş alan, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi. Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. BMC’nin yatırımı bölgeye yeni istihdam ve katkı sağlayacak

BMC’nin Karasu’da dev yatırımı başlıyor

BMC’nin Sakarya Karusu’ya yapacağı dev savunma sanayi yatırımı için yer tahsisi Resmi Gazete’de yayınlandı. Sakarya Karasu’da bulunan sınırları belirlenmiş alan, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi. Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yazısı üzerine alınan kararla, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edilen alan içerisinde kalan ve özel mülkiyetteki taşınmazların ilgili yatırım faaliyetlerine tahsisi amacıyla Bakanlıkça kamulaştırma yapılabilecek. BMC’nin yeni yatırımı bölge halkına yeni iş imkanı sağlarken, bölgenin gelişmesine de büyük katkı sağlayacak.

Söz konusu alandaki taşınmazlar, kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından tapuda Hazine adına tescil edilecek. Yatırımcı tarafından sabit yatırım tutarının binde 5’inin Bakanlık Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatırılmasını takiben bu taşınmazlar üzerinde Maliye Bakanlığınca, kamulaştırma bedeli Bakanlık bütçesinden karşılanmış ise bedeli karşılığında, yatırımcı tarafından karşılanmış ise bedelsiz olarak, Hazine taşınmazları üzerinde ise ilgili mevzuatına göre bedeli karşılığında ve sözleşmesinde belirtilen süre kadar yatırımcı lehine irtifak hakkıyla tesis edilecek.

Haberin Devamı

HEDEF İLK 10

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, ekim ayında Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ile makamında görüşmüş ve ilçede tesis kurmak istediklerini açıklamıştı. Ethem Sancak, amaçlarının savunma sanayinde dünyada ilk 10’a girmek olduğunu belirterek, “Yeter ki Karasu bizi sevsin, benimsesin. Karasu için çok büyük yatırım olacak. Bizim hayallerimiz yerli otomobilin çok ilerisinde” demişti. Karasu’nun, Karadeniz’e sahili olan ve konumundan dolayı önemli bir yer olduğu için burayı önerdiklerini anlatan Ethem Sancak, başka illerden de kendilerine yatırım teklifi geldiğini, ancak devlet yetkililerinin de kendilerine Karasu’yu gösterdiğini anlatmıştı. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da ilçenin Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu belirterek, “Böyle bir proje için biz de hazırız. Gençlerimize de iş imkanı sağlanacak. Bu projeyi destekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı