Gazete Vatan Logo

BM Genel Sekreteri en fazla cinayet işlenen ülkede...

BM Genel Sekreteri Ban, dünyanın en fazla cinayet işlenen ülkesi Honduras'ta şiddetin azaltılması yönündeki çalışmaları yerinde gözlemleyecek.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dünyanın en fazla cinayet işlenen ülkesi Honduras'ı ziyaret ediyor.

Honduras Haberleşme Bakanı Hilda Hernandez, Ban'ın iki gün sürecek ziyareti çerçevesinde, Honduras, Guatemala ve El Salvador tarafından kasım ayında başlatılan Refah Planı İttifakı'nın ayrıntılarını öğreneceğini ve Honduras'ta şiddetin azaltılması yönündeki çabaları yerinde gözlemleyeceğini söyledi.

Hernandez, Refah Planı İttifakı'nın BM tarafından finansal, teknik ve siyasi açılardan destek görmesinin hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

Refah Planı İttifakı ile Honduras, Guatemala ve El Salvador'dan ABD'ye göçün önlenmesi, Orta Amerika ülkelerinde işsizlik ve yoksullukla mücadele ve kamu güvenliğinin iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Boutros Boutros-Ghali ve Kofi Annan'dan sonra Honduras'ı ziyaret eden üçüncü BM Genel Sekreteri olan Ban'ın, Honduraslı yetkililerle görüşmesi de bekleniyor. Ban, Honduras'tan, ülkedeki iç savaşı sona erdiren barış anlaşmasının 23. yıl dönümü törenine katılmak üzere El Salvador'a geçecek.

Honduras'ta 100 bin kişiden 85,5'i cinayete kurban gidiyor. Dünya ortalaması ise 100 bin kişide 6,7.

Haberin Devamı