Gazete Vatan Logo

BM’den ‘Çocuklar ölmesin’ çağrısı

Birleşmiş Milletler, Gazze Şeridi, Batı Şeria ve İsrail’de çocuk hakları ihlallerinin sürdüğünü belirterek, İsrail’i, Filistin Yönetimi’ni ve Hamas yetkililerini, çocuk haklarına saygı duymaya davet etti.

BM’den ‘Çocuklar ölmesin’ çağrısı

Birleşmiş Milletler bölgedeki tüm çatışan taraflardan, önyargıdan uzaklaşıp herhangi ayrım göstermeksizin bölgedeki çocukların yaşamsal haklarını korumalarını ve acılarını hafifletmek için acil adımlar atmasını istedi. Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan ortak bildiri, ‘İşgal Altındaki Filistin Toprakları’ (OPT), BM İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, BM İnsan Hakları Ofisi (OHCHR) Başkanı James Heenan ile Filistin’de bulunan BM Çocuk Fonu Özel Temsilcisi (UNICEF) Genevieve Boutin tarafından hazırlandı.

26 çocuk öldü

Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan ortak bir bildiride, bölgede öldürülen ya da ciddi şekilde yaralanan Filistinliler arasında 11 yaşında küçük çocukların da bulunduğu belirtilerek, Filistinli çocuk ölümlerinden derin endişe duyulduğu ifade edildi. İsrail’deki çocukların korkuya, travmaya ve ağır yaralanmalara maruz kaldıkları belirtildi.

Açıklamada, bölgede görev yapan BM’ye bağlı kurumlar tarafından verilen rakamlara göre, 30 Mart tarihinde İsrail sınırında meydana gelen çatışmalar sırasında 26 Filistinli çocuğun yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Haberin Devamı