Gazete Vatan Logo

Blair’in bedava tatili İngiltere’yi ayağa kaldırdı

İngiltere Başbakanı’nın tatilini, şarkıcı Robin Gibb’in malikanesinde geçirdiği ortaya çıktı. İngiliz basını Blair’i yerden yere vurdu. Muhalefet soru önergesi vereceğini açıkladı

İngiltere Başbakanı Tony Blair, eşi Cherie ve 3 çocuğunu önceki gün ABD’nin Miami kentine taşıyan British Airways uçağı iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Olay sırasında kimse yaralanmadı, ama bu küçük kaza Blair’in tatil planlarının ortaya çıkmasına yol açtı. Blair Ailesi’nin, Noel tatilini ünlü Bee Gees grubunun solisti Robin Gibb’in 10 milyon dolarlık malikanesinde geçirdiği belirlendi. Daha önce de Barbados , İtalya’nın Toskana bölgesi ve Fransa’nın güneyinde işadamı ve milletvekilleri arkadaşlarının villalarında bedava tatil yapan Blair’in yine lüks bir malikanede kalması İngiliz basınını ayağa kaldırdı.

Toplam günlük tirajları 11 milyonu bulan The Times, The Guardian, The Telegraph, The Sun, Daily Mirror ve Daily Mail gazeteleri tek ses olup Başbakan Blair’i yerden yere vurdu. Daily Mail gazetesi “Utanmaz” manşetiyle çıktı. Gazetede yayınlanan başmakalede, “Bu kaçıncı bedava tatil... Başbakanlık makamının itibarı zedeleniyor. Halk, bu beleş tatillerin karşılığında Blair’in ne verdiğini öğrenmek istiyor” yorumunu yaptı. Muhafazakar çizgideki The Telegraph ile liberal The Guardian gazeteleri, şarkıcı Gibb’in telif hakları yasasının sıkılaştırılmasını talep ederek eski şarkılarından daha fazla kazanç elde etmek istediğini hatırlatarak, “Blair, telif kampanyasına destek vermişti... Bu desteğin karşılığını bedava tatil olarak alıyor. Bu durum kabul edilemez. Soruşturma açılsın” çağrısı yaptı.

“VAKFA BAĞIŞ YAPTI”
Muhalefet partisinden Chris Grayling, Blair hakkında Avam Kamarası’nda soru önergesi vermeye hazırlandıklarını belirterek, “Vergi mükellefleri Blair’in tatillerinin masraflarını ödemek zorunda değil. Uçak biletleri kim ödedi? Bedava tatil imkanı karşılığında Blair, işadamlarına neler vaat ediyor? Bunu açığa çıkarmamız lazım” dedi. Eleştiri bombardımanı üzerine Başbakanlık, “Sayın Blair bedava tatil yapmıyor. Konaklama karşılığında ev sahibinin adına bir vakfa bağış yapıyor. Ailesiyle birlikte British Airways’in tarifeli seferiyle Miami’ye uçtu. Bilet ücretini kendisi ödedi. Blair Meclis’te soruları yanıtlamaya hazırdır” duyurusunu yaptı.

GİBB: PARA ALMADIK
Blair’in tatil için tercih ettiği Miami’de, Robin Gibb’in yanısıra Matt Damon, Anna Kournikova, Shakira, Ricky Martin ve Hulk Hogan gibi ünlülerin malikaneleri bulunuyor. Daily Mail gazetesinin muhabirleri, bölgedeki emlakçılarla görüşerek “Gibb’in malikanesinde aile boyu bir haftalık tatil maliyetinin 40 bin dolar olduğunu” öne sürdü. Robin Gibb’in eşi Dwina ise “Biz Blair ailesini davet ettik. Onları ağırlamaktan memnunuz. Bize para falan vermediler. Başbakanlığın açıkladığı gibi bir vakfa bizim adımıza bağışta da bulunmadılar. Zaten bizim böyle bir talebimiz yok” dedi.

Haberin Devamı