Gazete Vatan Logo

BlackBerry'nin dönüşü muhteşem mi olacak?

BlackBerry'nin son umudu, kare ekranlı telefonu Passport'un sızan özellikleri kullanıcıları şimdiden heyecanlandırdı.

BlackBerry'nin, çöküşten kurtulmak için son mermisini, Passport isminde kare formunda yeni bir telefon üretmek için harcamaya karar verdiği zaten bilinen bir gerçek. BlackBerry'nin daha önce basına defalarca sızan ancak detayları hakkında bilgi vermediği telefonun detayları ise şirket içinden sızan bilgilerde ortaya çıktı.

Kanadalı telefon üreticisinin bütün umutlarını bağladığı yeni telefonu, 4.5-inç genişliğinde ve 1,440 x 1,440 piksel boyutlarında bir ekrana sahip olacak. Telefonun piksel yoğunluğunun ise 453 ppi olması bekleniyor ki, bu iPhone 6 için beklenen piksel yoğunluğundan daha büyük bir rakam.

Cihazda ayrıca 2.2GHz dört çekridekli Snapdragon 800 işlemci bulunacak. Bu da en zor uygulamaları bile rahatça çalıştırabileceğinin işareti. Telefonda 3 GB RAM bulunması da BlackBerry'i özleyenleri sevindirecek bir haber . iPhone 6'nın 1 GB RAM'e sahip olacağını hatırlayalım.

Cihazda 32 GB dahili depolama alanı bulunacak ve microSD kart ile ekstra veri depolamak mümkün olacak. 13 MP arka kamerada optik imaj sabitleme sistemi yer alacak. Böylece amatörce hatalar yaparak bulanık fotoğraf çekmek çok zorlaşacak. Video çekme sevdalıları ise 1080p HD kalitesinde 60 FPS hızında videolar kaydedebilecekler. Selfie veya konferans görüşmeleri içinse 2 MP çözünürlüğünde ön kamera yer alacak.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan bir anlaşma sayesinde BlackBerry kullanıcılarının Amazon uygulama mağazasını kullanabileceklerini de hatırlayalım. Yani BB kullanıcıları eskisi gibi uygulama sıkıntısı da çekmeyecekler. Bakalım, BlackBerry bu yeni canavar telefonu ile gerçekten eski günlerine dönmeyi başarabilecek mi?

Haberin Devamı