Gazete Vatan Logo

Black Friday nedir?

Black Friday tüm dünyada çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Pek Black Friday nedir? Black Friday indirimleri nasıl oluyor? Bu yıl hangi tarihe denk geliyor? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

Black Friday nedir?

Black Friday indirimleri şimdiden pek çok marka ve internet sitesi tarafından yapılmaya başlandı. Peki Black Friday'in tarihçesi nedir?

BLACK FRIDAY NE ZAMAN?

Türkiye'de de perakende sektörünün büyük indirimler yaptığı Black Friday (Süper Cuma) bu yıl 23 Kasım'da gerçekleşecek.

Bu Cuma gerçekleşecek 23 Kasım Süper Cuma indirim kampanyası ardından takip edilecek diğer önemli tarih ise 26 Kasım'da yapılacak Siber Pazartesi.

BLACK FRIDAY NEDİR?

Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma gününe denir. Gün 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday bir resmi tatil sayılmaz. Dünyanın birçok ülkesinde Black Friday günü vardır.

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır.

Haberin Devamı