Gazete Vatan Logo

Bizim nesil kocasıyla sevgili kalmayı başarıyor

Manyak Anne kitabıyla okuyucuya annelik serüvenini anlatan gazeteci, blogger Şebnem Seçkiner yeni kitabı “Kocam Hala Sevgilim Mi?”de evlilikleri mercek altına alıyor.

Bizim nesil kocasıyla sevgili kalmayı başarıyor

Manyak Anne’den sonra “Kocam Hâlâ Sevgilim Mi”de okuyucuyu nasıl bir kitap bekliyor?

Manyak Anne çok eğlenceliydi. hamilelik ve lohusa sürecinde hormonlarımın beni ele geçirmesini anlatıyor. Bunda hormonlar yok ama gerçekler var. Çok daha geniş bir kitleye hitap ediyor. Evet yine eğlenceli ancak birçok çiftin geçtiği bir süreç.

Türk kadınları evlendikten sonra kocalarıyla sevgili kalabiliyor mu?

Bu konuda genelleme yapmam yanlış olur. Herkesin dinamiği farklı, her ilişki başka boyutta. Bence bizim nesil sevgili kalmayı başardı, bir öncekiler için bunu söylemek zor. Eş olmayı bir görev olarak görenler var, uzun süreli evlilik yürütmeyi zafer olarak görenler var. Oysa sevmeden, aşık olmadan bunlar mümkün değil. Mantık evliliği deli saçması geliyor bana.

Kocayla sevgili kalabilmenin sence sihirli formülleri var mı?

Herkesin kendine özel bir alanının olması, ayrı ayrı tatile çıkılması. Bizde öyle mesela. Beraber de çok şey paylaşıyoruz, ayrı ayrı da çıkıyoruz, başka şehirlere gidiyoruz. Herkesin özel alanı olursa saygı daha da artar diye düşünüyorum. Uzman değilim tabii ki fakat bana göre en büyük hata “evlendim, o artık benim” demek.

Haberin Devamı

En çok hata hangi konularda yapılıyor?

Hem yukarıda söz ettiklerim hem de aileler. Ailelerin sürekli karışması, başka evliliklere özenmek zor süreçler. Tabii bir de nişanlılık evresi. Hatta sanırım en zoru o. En güzeli nişanlanıp üç gün sonra evlenmek.

Kocanla sevgili kalmayı başarabildin mi?

Eşimle çok tartışıyoruz, hatta didişiyoruz, ancak bence hâlâ sevgiliyiz. Artık uzatmıyorum tartışmaları. Bu da sevgili kalmak için bir neden. Bir de kendi kendime barışma ve sakinleşme yöntemlerim var ki onları söylemeyeyim, hepsi kitapta.

Sosyal medyada çok takipçin var. Blog yazıların da var. Kitapta farklı olan ne?

Blog yazısını her an silme lüksün var, kitabı geri alamazsın ama bende durum tam tersi. Blogda cesaret edemediklerim, kitapta yer alıyor.

Bir de ikisinin arasında bir çocuk kitabı var…

Evet. Kirpi Kirpik Nerede adlı bir de çocuk kitabım var ilkokul çocukları için. Onu da çok seviyorum. Eğlenceli bir kitap oldu. Okuyan çocuklar çok seviyor. Onunla ilgili etkinlikler de başlayacak yakında.

Haberin Devamı

Peki sizce insanlar bu kitabı neden almalı?

Tamamen rahatlamak ve iyi hissetmek için.