Gazete Vatan Logo

Bizim kahraman babalarımız

Nusaybin kahramanları dün Ankara, Manisa ve İstanbul’da düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı. Şehitler artlarında 9 yetim çocuk bıraktı...

Bizim kahraman babalarımız

45 yaşındaki Özel Harekat Emniyet Amiri Doğan Sakarya, memleketi Manisa’nın Salihli ilçesinde 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede şehit polisin eşi Habibe, annesi Fatma ve çocukları Rabia, Mehmet Ali ve Abdülhamit Buğra Sakarya, tabuta sarılıp öptü. Abdülhamit buğra’yı abisi Mehmet Ali teselli etti. Manisa Müftüsü Sinan Cihan’ın kıldırdığı namazın ardından şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya’nın cenazesi meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındıktan sonra konvoy eşliğinde ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Salihli uyuma şehidine sahip çık’ sloganları eşliğinde Salihli Asri Mezarlığı’na götürülüp, toprağa verildi. Şehidin cenazesi mezarlığa götürülürken yol kenarlarındaki bazı vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Kocatepe’de hazin tören

Özel Harekat Emniyet Amiri Zafer Kurt, bomba imha uzmanları Salih Taç ve Erkan Başpehlivan için Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi. Törene, şehit yakınlarının yanı sıra, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı milletvekilleri, askeri erkan, çok sayıda emniyet görevlisi ile vatandaşlar katıldı. Şehit Zafer Kurt’un çocuklarının namaz öncesi babalarının tabutlarına sarılarak ağlaması yürek burktu. Kurt’un kızı Zeynep Hilal de henüz 4 aylıkken yetim kaldı. Saygı geçişinin ardından Şehit Salih Taç’ın cenazesi yakınlarının isteği üzerine Gölbaşı’nda, diğer şehitlerin cenazesi ise Karşıyaka Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Vasiyeti yerine geldi

Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman için İstanbul Pendik Dumankaya Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Lütfi Elvan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, yakınları, silah arkadaşları ve askeri erkanla vatandaşlar katıldı. Şehit Binbaşı Karaman’ın cenazesi daha sonra vasiyeti üzerine annesinin kabrinin bulunduğu Tepeören Mezarlığı’na defnedildi.

Haberin Devamı

TSK’dan 3 ayrı hava harekatı

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak’taki Kandil ile Tunceli ve Yüksekova kırsalındaki PKK’ya ait hedeflere 3 ayrı hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Kuzey Irak’taki Kandil bölgesindeki PKK’ya ait hedeflere F-16 ve 4 F-4 2020 savaş uçaklarının katıldığı 6 hava aracı ile hava harekatı düzenlendi. Yüksekova kırsalındaki hedeflere gece 02.00 - 03.30 saatleri arasında, 4 F-16 savaş uçağı ile harekatıyapıldı Tunceli kırsalındaki hedeflere ise dün 11.00 - 12.30 saatleri arasında F-16 ve F-2020 savaş uçaklarıyla harekatı düzenlendi. Kandil ile Tunceli ve Yüksekova kırsalına düzenlen hava harekatlarında PKK’lı teröristlerin kullandığı istihbaratı alınan mağara, sığınak ve bazı silah mevzileri imha edildi.