Gazete Vatan Logo
Magazin Bizim filmler Matrix'i de Org'ları da ezer geçer!

Bizim filmler Matrix'i de Org'ları da ezer geçer!

Yıllardır Hollywood yapımlarının hakimiyeti altındaki sinema salonlarında bu sezon, Yeşilçam fırtınası esecek

Yıllardır Hollywood yapımlarının hakimiyeti altındaki sinema salonlarında bu sezon, Yeşilçam fırtınası esecek. Ocak ayı ile birlikte iddialı yerli yapımlar ard arda gösterime giriyor. Bu yıl ülkemizde 800 bin kişinin izlediği "Matrix: Revolutions" ve 900 bin izleyici rekoruna ulaşan "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü" gibi iddialı yapımlar, hasılatlarını artık yerli yapımlarla paylaşacak. Geçtiğimiz Cuma gösterime giren Okul, bu Cuma vizyona girecek Merhaba Hababam Sınıfı, 23 Ocak'ta gösterime girecek Vizontele Tuuba ve 20 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak olan Neredesin Firuze, gişedeki Hollywood egemenliğini ciddi şekilde sarsacak.

İlk korku filmi
Nehir Erdoğan, Sinem Kobal, Burak Altay gibi genç oyuncuların oynadığı Türkiye'nin ilk korku komedisi Okul, geçtiğimiz Cuma gösterime girdi. Özel efektleriyle Hollywood yapımlarına taş çıkaran ve benzerlerinden farklı olarak "Bööö" demeden farklı bir üslûpla korkutan Okul özellikle gençlerden ilgi görüyor. Film ilk üç gün 125 bin kişi tarafından izlendi.

Merhaba Hababam
16 Ocak'ta gösterime girecek film, için eski Hababam Sınıfı oyuncuları ile genç oyuncular işbirliği yaptı. Halit Akçatepe, Mehmet Ali Erbil, Hülya Koçyiğit, Zeki Alasya gibi deneyimli isimlerin karşısında, Memet Ali Alabora, Şafak Sezer gibi genç oyuncular var. Filmin yönetmeni ise Yeşilçam efsanesi Kartal Tibet.

Deli Emin aşık oldu
Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi Vizontele'nin devamı Vizontele Tuuba, sezonun en iddialı yerli filmlerinden. Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği filmin kamera önünde Demet Akbağ, Tuba Ünsal, Tarık Akan, Altan Erkekli ve İclal Aydın var. Film, Deli Emin rolündeki Erdoğan'ın köye gelen bir kıza aşık olması üzerine kurulu. Vizontele Tuuba, 23 Ocak'ta gösterime giriyor.

Neredesin Firuze
Son filmi Asmalı Konak Hayat, yaklaşık 1.5 milyon kişi tarafından izlenen Özcan Deniz, Neredesin Firuze'de kendi yaşam öyküsünden bir kesitle karşımızda. Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Cem Özer, Ruhi Sarı ve Şebnem Dönmez gibi oyuncuları buluşturan film, adından hayli söz ettireceğe benziyor.

Olaylı film
Cem Yılmaz, uzun zamandır üzerinde çalıştığı projesi GORA'yı bir süre önce bitirdi. Cem Yılmaz, Özkan Uğur, Şafak Sezer'in rol aldığı film, bir bilimkurgu komedi. GORA, Uzan Grubu'na bağlı "Türk Filmi" yapımcılığında çekilmişti. Uzanların yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle şu an film vizyona giremiyor. Olaylı filmin Şubat ortalarında gösterime girmesi bekleniyor.

Haberin Devamı