Gazete Vatan Logo

Bizim çocuğumuz yok ama...

Fatih Portakal'dan özel hayatına dair çok özel açıklama

Bizim çocuğumuz yok ama...

FOX TV'de ana haber bültenini sunan Fatih Portakal, Başbakan'ın 'çocuğu olmayan anlamaz' sözlerini Radikal gazetesinden Armağan Çağlayan'a değerlendirdi. Portakal, "bu sözlere benden çok eşim kırıldı" dedi.

İşte o röportajdan çarpıcı başlıklar:

Size çok yükleniyorlar Twitter’dan...

Konuştuğum için oluyor. Konuşmasam insanlar beni daha çok sever. Her kesime hitap ediyorum aslında. Sadece haber sunsam o sempatikliğim kaybolabilir.

Günde kaç saat çalışıyorsunuz?

Ben 2-3 gibi gidiyorum şirkete. Haftanın bir günü zaten üniversitedeyim, öyle bir uğraşım da var. Bazen toplantıya yetişiyorum bazen yetişemiyorum. Ve saat 17.30’da haberlere bakmaya başlıyorum. Prompter da kullanmıyorum, her şey doğaçlama. 18.40’ta da her şeyim bitmiş oluyor. Kafa yorgunluğum yok, beden yorgunluğum da yok. Muhabirlikten daha keyifli haber anlatmak.



Haberi anlatan kişinin tarafsız olması mümkün mü?

Yok. Geçen sene şöyle bir sloganım vardı: Tarafsız haber özgür yorum. Nedir bu? Haberi veriyoruz, yorum kişiyi zaten öne çıkartıyor. Kimi yorum yapmıyor, korkuyor veya tercih etmiyor. Ama ben yapıyorum. İnsanlar sizin renginizi anlıyor.



En çok Tayyip Erdoğan’ın Bahçeli için kullandığı ‘çocuğu yok o anlamaz’ yorumuna çok kırıldınız...
Ben kırılmadım aslında, eşim kırıldı. Ben geniş bir adamımdır söylese ne olur söylemese ne olur. Benim elimde olan bir şey değil ki çocuk sahibi olmak ya da olmamak. Biz o travmayı atlatmış bir aileyiz. Neticede 18 yıllık evliyim. Mesleğimle aynı yıl başladı evliliğim. Olmadı, yapacak başka bir şey de yoktu. Ondan sonra da biz alıştık bu meseleye. Ama tabii siyasetçilerin bu çocuk olayını dile getirmeleri hoş değil. Çocuğumuz yok ama insan sevgisinin ne olduğunu biliyoruz. Nesneye karşı bile sevgimizi gösterebiliyoruz. Ağaca, çiçeğe, yeşilliğe, eşyaya karşı.. Bizde de o vicdan var. İlla bir insanın iyi bir aile olup olmaması çocukla alakalı bir şey değil ki. Her insan üremek zorunda değil. Biz de üreyemiyoruz. Ha üresek çocuklarımız vatana millete hayırlı olur onu söyleyeyim. Sadece ben üzülmedim zaten birçok insan üzüldü. Eşime Hollanda’dan ulaşmışlar “Bizi manevi kızınız olarak kabul eder misiniz” diye. Ülkede seviyesizlik alıp gittiği için her şey siyaset malzemesi olabiliyor.

Haberin Devamı