Gazete Vatan Logo

Bizi bu CHP'den kurtar!

Aziz Nesin’in oğlu Prof. Dr. Ali Nesin CHP'ye seslendi, yıkım kararı son anda ertelendi

İZMİR’in Selçuk ilçesine bağlı tarihi Şirince köyünde bulunan, aralarında Sevan Nişanyan tarafından işletilen “Nişan Evleri” butik otel işletmesinin de bulunduğu 22 yapı için “sit alanında kaçak olarak inşa edildikleri” gerekçesiyle geçen yıl eylül ayında yıkım kararı alınmıştı. İzmir İl Özel İdaresi Encümeni tarafından alınan ve büyük tartışma koparan yıkım kararı için verilen takvim doldu. Kararın bugün uygulanacağı ve yıkımın yapılacağı dün duyuruldu. Sevan Nişanyan, yıkılmak istenen şeyin sadece bir takım evler olmadığını, “yaşamın” kendisi olduğunu savunarak, “Yeterince yaşadım. Başkalarının hayat boyu yapamadıkları kadar eser koydum ortaya. Kitaplarımla, yazılarımla, küçük otelcilik alanındaki öncülüğümle, bu köyde yaptıklarımla, topluma ve insanlara karşı borcumu fazlasıyla ödediğimi düşünüyorum. Yıkmaya çalıştıkları şey bir takım evlerden ibaret değildir. Yaşamımı yıkmaya kararlılar. Beni vurmadan binalarımı yıkamayacaklar” dedi. Yıkılacak evler arasında kurduğu Matematik Köyü’ne ait bir ev de bulunan Aziz Nesin’in oğlu Prof. Dr. Ali Nesin, yıkımın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini mevsimin ilk papatyalarına sorduğunu, geceyi ise yıkılacak evinde geçireceğini söyleyen Nesin, “Yıksınlar yenisini daha güzelini yapacağım” dedi.

Akşam saatlerinde ise yıkımın ertelendiği duyuruydu. Sabah yapılacak yıkım için eylem hazırlıkları yapan yazar Sevan Nişanyan kararın saat 18.00 sıralarında kendisine iletildiğini söyledi. Nişanyan, “Yıkımın şimdilik ertelendiğini öğrendik, az önce TEDAŞ’tan da kesilen elektriklerin yeniden bağlanacağını öğrendik. Yıkımın ertelenmesi iptal edildiği anlamına gelmiyor, her an yine olabilir” dedi.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan akşam saatlerinde bir yazı geldiğini, yazının İzmir İl Özel İdaresi uzmanları tarafından incelendiğini dile getirerek, “Koruma amaçlı imar planı ile ilgili bir yazı geldi. Yazının incelenmesi sürüyor. İnceleme bittikten sonra bir karar vereceğiz. Henüz bir karar vermedik” diye konuştu.

Haberin Devamı