Gazete Vatan Logo

Bize kebapçı diyen Al Fayed de deve çobanıdır

İngiliz Futbol Kulübü Fulham'a talip olan işadamı Halil Falyalı, İngiliz Guardian Gazetesi'nde kendisine "Bunlardan ancak kebapçı olur" diyen Muhammed Al Fayed için "Eğer biz kebapçıysak kendisi de deve çobanıdır" dedi

İngiliz Premier Lig takımı Fulham'ı satın almak üzere teklif götüren Kıbrıslı Türk Falyalı Kardeşler kendileri için "Bunlardan ancak kebapçı olur" diye söz eden Muhammed Al Fayed'e sert tepki gösterdi. Fayed'in sözleri İngiliz The Guardian'da yer alırken Kıbrıslı işadamı Halil Falyalı, "Eğer bizim için 'bunlardan ancak kebapçı olur' diyorsa kendisi de deve çobanıdır" diye cevap verdi.

Bu arada Al Fayed'in medya danışmanı Jack Irvine, Fulham'ın satılık olmadığını, Al Fayed'in kulübü satmak için hiçbir girişimde bulunmadığını iddia etti. Halil Falyalı ise bu açıklamaya, "Sadece yalandan ibaret. Ortada fotoğraflar var. Bizi kulübün tesislerine götürdüler, gezdirdiler. Bugün İngiltere'de kardeşim Hüsnü bir basın toplantısı yaparak durumu açıklayacak" karşılığını verdi. Falyalı, pazarlığın basına yansımasından sonra karşı tarafın görüşmelere Fransa'da devam etmek istediğini ancak tıkandıklarını da sözlerine ekledi. Falyalı, sorularımıza şu yanıtları verdi:

* Görüşmelerde konuşulan rakam nedir?
Bir kere biz Guardian'ın yazdığı gibi asla 35 milyon sterlin önermedik. Görüşmelerde biz 85 milyon sterlin civarında bir fiyat teklifimiz olabileceğini söyledik. Onların isteği de 110 milyon sterlin civarındaydı. Ancak finans uzmanları kulübün değerinin 70 milyon sterlin civarında bir rakam olduğunu düşünüyor.

* Fulham'ın durumu ne şu anda?
Kulüp borç içinde yüzüyor. Onun için şu anda 14'. sıradalar. Kulübün takımdaki bir çok oyuncuya borcu var.

* Fulham'ı alırsanız ne yapacaksınız?
Fulham'ı Türk takımı yapacağız.

* Kulübü Asil Nadir adına mı istiyorsunuz?
....

Haberin Devamı