Gazete Vatan Logo

Bize kadın eli değdi

Yahoo'nun Google'dan transferi Mayer, kolları sıvadı ve ilk hamlesiyle herkesin kalbini kazandı

AllThingsD sitesinin haberine göre, Mayer ilk değişimleri, Yahoo’nun California, Sunnyvale’deki idari merkezinde başlattı. Bunlardan bazıları, Cuma günleri yapılacak olan haftalık toplantılar ve binadaki URLs Cafe’deki yemeklerin bundan böyle ücretsiz olması.

AllThingsD yazarı Kara Swisher, bu eğilimin Google’dan alınsa da, Silikon Vadisi’ndeki pek çok şirket de zaten kullanılan bir fikir olduğunu belirtti. Geç gelmiş olsa da, bedava yiyecek Yahoo çalışanları için önemli bir değişim.

ÇALIŞANLAR MUTLU
Şimdiye kadar Yahoo’nun bu eğilimde olmaması mühendisleri tarafından iyi karşılanmadı. Yahoo, değişiklikler yapılır yapılır yapılmaz, Twitter ve Facebook hesaplarından mühendislerine ‘çalışanlar için bedava atıştırmalık ve yemek’ haberini yaydı. Fikirler küçük olsa da, yedi senedir durumu kötüye giden şirketin motivasyonu adına önemli bir adım atıldı.

Yemek ve toplantı fikirlerine ek olarak Swisher, Mayer’ın çalışanların daha işbirlikçi olmaları ve rahat etmeleri adına, ofis alanlarıyla ilgili büyük planları olduğunu da belirtti. Mayer ayrıca, Yahoo’nun temel ürünleri Flickr, e-mail ve arama kısımlarına da el attı.

Swisher’ın kaynaklarına göre, önümüzdeki günlerde Yahoo’nun teknolojisi ve ürün fiyatlarında büyük bir patlama olacak.

Haberin Devamı