Gazete Vatan Logo

Biz p.ç miyiz sayın valim!

Vali'yi şok eden isyan...

Biz p.ç miyiz sayın valim!

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar’ın, İzzet Baysal Yaşlılar Evi’ni ziyareti sırasında 71 yaşındaki Osman Kıraç, yöneticilerden şikayet ederken öyle sözler kullandı ki Vali, gazetecilerin önünde dondu kaldı.

"Biz P.ç miyiz Sayın Valim" diyerek sitem eden Kıraç, “Burayı yönetenler ‘Çöplükten topladık sizi’ dediler. Çöplükten neyi topluyor” dedi. Vali Akpınar, “Dememişlerdir” derken, diğer yaşlılar da yemeklerden şikayetçi oldu.



Vali Halil İbrahim Akpınar, eşi Nihal Akpınar ile birlikte, Babalar Günü nedeniyle önceki gün Sümer Mahallesi’nde bulunan İzzet Baysal Yaşlılar Evi’ni ziyaret etti. 85 yaşındaki Bilal Öztürk, herkesle tek tek tokalaşan Vali Akpınar'ın elini öpmek istedi. Bu durumdan rahatsız olan Vali Akpınar ise elini geri çekerken, gazetecilere bakıp, “Çektiniz bu anı” dedi. Vali Akpınar’ın yaşlılarla sohbet ettiği sırada önüne gelen Osman Kıraç yöneticilerden şikayetçi olarak, “Burayı yönetenler ‘Çöplükten topladık sizi’ dediler. Çöplükten topladılar lafı benim çok zoruma gitti. Buyrun hanımefendi abla burada ‘Demedim’ desin. Çöplükten neyi topluyor” dedi. Vali Akpınar ise “Dememişlerdir” diye araya girerken, Osman Kıraç “Aynen dediler” diye ısrarcı oldu.
Vali Akpınar, bu kez Osman Kıraç’a, “Sizin burada yediğinizde içtiğinizde bir sıkıntı var mı?” diye sordu. Bunun üzerine Kıraç, “Evet var. Yemeklere özenmiyorlar. Nasıl olsa bunlar çöplükten geldi diye önemsemiyorlar” diye konuştu. Kıraç’ın şikayetinin ardından Vali Akpınar ile aynı masada oturan başka bir huzurevi sakininin de, yemeklerden şikayetçi olması üzerine Vali Yardımcısı İsmail Atasoy, Vali Akpınar’ın kulağına doğru eğilerek huzurevinin yaşlı temsilcisinin çağrılmasını, kendisinin yemeklerin iyi olduğunu söyleyeceğini belirtti. Huzurevi yaşlı temsilcisi Ömer Yalabık’ın da “Çorbalar gerçekten akşamdan yapılıyor. Sabaha kadar da lapa şeklinde oluyor. Tansiyonum düştü yemeklerden, 5-6 kişinin de böyle oldu” demesi üzerine sinirlenen Vali Akpınar, huzurevi yetkililerine “Yemek işi yeniden baştan aşağı kontrol edilsin. Yemekler taze yapılıp, taze servis edilsin. Hasta olan yaşlıların da durumlarına göre yemek listesi oluşturulsun. Zor bir şey değil ki. İki kap yemek verilir birileri hastalığı, kolestorolü, kalbi olana göre, diğerleri de diğer huzurevi sakinlerine. Kırmızı et yerine yaşlılar için daha hafif yemekler yapın” talimatını verdi.

Açıklama yapmak isteyen Vali Yardımcısı İsmail Atasoy’un, “Ama Sayın Valim” diye başladığı konuşmasını kesen Vali Akpınar, “Ben 15-20 gün sonra tekrar geleceğim. Göreceğiz yemekler değişmiş mi değişmemiş mi” dedi. Vali Akpınar daha sonra Çakmaklar Mahallesi’nde bulunan İzzet Baysal Huzurevi’ni ziyaret etti.


Haberin Devamı