Gazete Vatan Logo
Magazin Biz olmasak festival olmaz

Biz olmasak festival olmaz

'Bedava tatil için geliyorlar' diyen eleştirmen Atilla Dorsay'a ünlülerden tepki yağdı

Sinema eleştirmeni Dorsay’ın, “Eski ünlüler Altın Portakal’a festival için değil, bedava tatil için geliyorlar” sözü, sanatçıları ikiye böldü. Kimi sanatçılar “Biz olmadan festival olmaz” derken, kimileri de “Her yıl aynı isimlerin gelmesi çok sıkıcı” dedi.

Ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay’ın, “2. Sayfa” programında söylediği “Yıllardır Antalya’ya bir dizide bile oynamayan, sinemaya hiçbir katkısı olmayan yaşlı ünlüler çağrılıyor. Bu insanlar, festivali tatil yeri gibi görüyor. 3-4 gün kalıp, korteje katıldıktan sonra dönmeleri gerekirken aileleriyle birlikte 1 hafta bedava tatil yapıyorlar” sözlerine farklı tepkiler geldi:

Buzdolabını açmaya korkuyorum

Nuri Alço: Festivale yurt dışından uluslararası diye oyuncular getirtiliyor. En eski tarihten kalmış, dökülmüş oyunculara dünya paralar veriyorlar. Onlar açık büfeyle,en güzel şekilde ağırlanıyorlar. Biz sadece korteje katılıp gideceğiz, şaklaban mıyız? Hiç kimse korkudan odasındaki buzdolabını açmıyor, sanatçıların parası yok ki ödemeye.

Biz olmadan festival olmaz!

- Ekrem Bora: Ben dizi yapan birisi olarak zaten bu gruba girmiyorum. Biz kortejde olmazsak festival olmaz. Çünkü seyirci her sene onlarla beraber olmamızı bekliyor. O kortej, yürüyüş bizimle anlam buluyor.

Yiyip içip, yatamam

- Ediz Hun: Antalya ve Adana’dan hep davet almama rağmen ben ancak fonksiyonel olabileceğim ya da bana bir görev tebliğ edildiği zaman giderim. Ama oraya gidip, yiyip içip yatmak bana pek uygun düşmüyor. Hakikat payı var Atilla Bey’in sözlerinde.

Kene değiliz

- Kuzey Vargın: 1963 1964 senelerinde kimse gitmiyor, rağbet etmiyordu. Ben ise Kuzey Vargın olarak gidiyordum. Sanki keneymiş de sırtlarına yapıyormuşuz gibi konuşuyorlar. Herhangi bir kişiye yük olarak yaşamıyoruz. Biz 3 kuruşa muhtaç değiliz.

Tatil değil ama vazife de değil!

- Coşkun Göğen: Festival 3-5 tane kafa oyuncudan ibaret değil. Bunlar her sene geliyorlar. Her türlü hizmet bedava. Bu insanlar tatile mi, festivale mi geliyor? Çoğu kalkamıyor, geceden alkol alanlar oluyor, sinema izlemeyi tercih ediyor.

Onlar başımızın tacıdır

- ANTALYA Kültür ve Sanat Vakfı(AKSAV)Genel Müdürü Göksel Kumsal: Altın Portakal Film Festivali’nin bu sanatçılara vefa borcu var. Onları davet edip ağırlamak kadar da doğal bir şey olamaz. Bu davetler önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Başkan Mustafa Akaydın’ın söylediği gibi ‘Yeşilçam sanatçıları başımızın altın tacıdır’.

Haberin Devamı