Gazete Vatan Logo

Biz de iade etmeyiz!

FETÖ’cülerin sığındığı ülkelere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilesiniz ki yarın bir gün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız” dedi

Biz de iade etmeyiz!

Anayasa değişikliği sonrası AK Parti’ye üye olan ve genel başkan seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1044 gün sonra partisinin grup toplantısında konuştu. “Bundan sonra işimiz çok daha zor” diyen Erdoğan, Merkez Yönetim Kurulu ve parti grubu toplantılarına hep katılmaya çalışcağını, gelemediği zamanlarda ise Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlık edeceğini duyurdu.

‘AK Parti devrimci’

AK Parti kurulduktan bugüne programında yer alan hususların tamamını hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, “Hâlâ yapamadıklarımız, yapmamız gerekenler var. Onları da yeni yönetim sistemiyle birlikte gerçekleştirme fırsatı elde edeceğiz” dedi. AK Parti’nin demokrat, cumhuriyetçi, milli, yerli, kucaklayıcı ve muhafazakar olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:

“Bununla birlikte AK Parti açık söylemek lazım devrimci bir partidir. Batı ne diyordu? AK Parti bir sessiz devrim gerçekleştirmiştir. Türkiye, cumhuriyet döneminde en ileri en etkili değişimleri AK Parti hükümetleri döneminde yaşamıştır. Devrimciyiz diye konuşanlara sesleniyorum. Hangi adımları attınız söyleyin bakalım. Siyasi partilere yaşam hakkı vermediniz. Bizi bile kapatmaya yeltendiniz. Yahu bu ülkede kılık kıyafet noktasında, bizim yavrularımızı üniversite kapılarından kovanlar siz olmadınız mı? Hüngür hüngür kızlarımızı sokaklarda sürüyenler siz olmadınız mı?”

Haberin Devamı

‘Men dakka dukka’

“Alçak FETÖ’ye, arkasındaki kahpe iz sürücülerine bu ülke teslim edilmedi” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Şimdi duruşmalar başladı. Ve bu duruşmalarla birlikte bizler tabi bütün şehitlerimizin ailelerine, gazilerimizin ailelerine inşallah bu mahkeme kararlarıyla bir defa hakların iade-i itibarın sağlanmasını temin edeceğiz. Dünyada bu ülkeleri korumaya çalışan ülkelere, bu yargı kararlarını önlerine koyacağız. Şimdi de dünyaya sesleniyorum buradan. Diyorum ki, eğer sizler iade-i itibara yardımcı olmazsanız, bilesiniz ki yarın bir gün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız. Terörle mücadele edeceksek, bizler sizden bizim ülkemize ait, ki bunları vatandaşlıktan çıkaracağız, bunları da süratle iade etmenizi istiyoruz. Ettiniz ettiniz, etmediğiniz takdirde ‘men dakka dukka’ biz de bunları yaparız.”

Haberin Devamı

Yeni sisteme hazırlık olacak

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kürsüye davet etmeden önce, divanda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Bu yeni dönem sürekli güçlü iktidar, daima istikrar dönemidir. Artık Türkiye’de hiç kimse milletin kayıtsız şartsız iradesini yok sayarak demokrasi dışı girişimlere teşebbüs etmeyecek ve halkın iradesi, milletin iradesi her zaman ülke yönetimine hakim olacaktır. Yeni sistemin özeti budur. (Cumhurbaşkanı Erdoğan’a) Bu dönem liderliğinizde yeni sistemin hazırlıklarının en titiz ve seri şekilde yapılacağı bir dönem olacak. Siz başımızda olduğunuz sürece, Türkiye’nin bugüne kadar nasıl ‘yapılamaz, çözülemez’ denilen sorunlarını teker teker çözdüysek bundan böyle de bütün sorunların üstesinden geleceğiz.”

Teşkilatlar yenilenecek

Haberin Devamı

“Merkez Karar Yönetim Kurulu’muza (MKYK) bakınız. Henüz 20’li yaşların başındaki iki kızımız yer aldı. Bunun yanında 40 ve altı yaş grubundan 16 arkadaşımız bulunuyor. Yaş ortalaması 47 civarında. MKYK’mıza karşın, meclis grubumuzun yaş ortalaması 52. Bu manzara AK Parti’nin niçin her seçimden galip çıkabildiğini gayet güzel ifade ediyor. Siyasette ciddi bir rakibimiz olmadığı için, hizmetler projeler konusunda bir anlamda kendimizle yarışıyoruz. Artık devran değişti. 2002’de yüzde 34 oyla Meclis’te neredeyse üçte ikisini oluşturuyorduk. 7 Haziran’da yüzde 41 ile iktidar çoğunluğunu yakalayamadık. 16 Nisan’da kabul edilen anayasa değişikliğiyle başarı çıtası artık yüzde 50+1. Buraya yükseldi. Bu yıl sonuna kadar, il, ilçe, belde teşkilatlarımız kesinlikle tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz. Ortada bir metal yorgunluğu var. Onun için de çok daha dinamik, çok daha gayretkeş ekiplerle inşallah 2019’a hazırlanmamız gerekiyor.”

Revizyona yanıt yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine revizyonuna ilişkin soru karşısında yanında bulunan Yıldırım’ı işaret etti ve “Revizyonun muhatabı Başbakan” dedi. Yıldırım’ın da yorum yapmaması üzerine gazeteciler “Olmayacak mı peki?” diye sordu. İki isim de buna gülerek karşılık verdi.

Haberin Devamı

Resmi tören yapılmadı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yıldırım ile bakanlar ve AK Parti milletvekilleri karşıladı. Erdoğan’ın Meclis’e gelişi sırasında Cumhurbaşkanlığı forsunun yer aldığı Türk bayrağı göndere çekildi. Kahraman, Erdoğan’a, AK Parti Grup Toplantı Salonu’nun girişine kadar eşlik etti.

- Erdoğan grup salonuna Başbakan Yıldırım ile girerken yoğun sevgi gösterisi ile karşılandı.

- Yıldırım salona girdikten sonra Divan’a geçti, Erdoğan ise milletvekili sıralarına oturdu. Erdoğan’ın solunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, sağında ise AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yer aldı.

- Önceki grup toplantılarından farklı olarak, Divan’ın arkasında, Türk bayrağı ve AK Parti ambleminin bulunduğu bayrağın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Forslu Türk bayrağı da yer aldı.

- Kalabalık nedeniyle, bazı milletvekilleri oturacak yer bulamadı. Grup toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanlığı korumaları milletvekili danışmanlarından salonun dışına çıkmalarını isterken, danışmanlar bu durumu alkışla protesto etti.

- Meclis güvenlik görevlilerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı korumaları da görev yaptı.