Gazete Vatan Logo

Biyografisini yazdı üç yıllık tacizi anlattı

Diyarbakır Kayapınar ilçesinde bulunan bir ortaokulda eğitim gören F.B., rehberlik servisinin isteği üzerine öz geçmişini yazdı.

Biyografisini yazdı üç yıllık tacizi anlattı

Diyarbakır Kayapınar ilçesinde bulunan bir ortaokulda eğitim gören F.B., rehberlik servisinin isteği üzerine öz geçmişini yazdı. 8 yaşından bu yana mahalledeki mobilyacının üç kez cinsel istismarına uğradığını yazan F.B.’nin rehberlik öğretmeni, kızın anlattıklarını ailesine bildirdi. Olayı öğrenen çocuğun ailesi polise giderek şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan N.D., adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Soruşturmanın sonunda şüpheli N.D. hakkında, ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Küçük kızın olayı gören arkadaşlarının tanık olarak ifadesinin alındığını belirten savcı, tanıkların da olayı doğruladığını ifade etti. Savunması alınan sanık N.D., suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatini istedi. Duruşmada ifadesi alınan mağdur F.B. ise yazıdaki her ayrıntının doğru olduğunu söyledi. Sanık N.D., yargılamanın devam ettiği 25 Mayıs 2017 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Davanın son celsesinde kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık N.D.’yi ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın suçu aynı suç işleme kararının icrası kapsamında değişik zamanlarda işlediğini belirten mahkeme heyeti, ceza oranında artırım yaparak N.D.’yi 12,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

Sanığın pişmanlık duymaması ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkisini dikkate alan mahkeme heyeti, ceza oranında herhangi bir indirim yapmadı.