Gazete Vatan Logo

Bitmiyor!

Bitmiyor!

Maden facialarının sonu gelmiyor. Dün de Zonguldak ve Bartın'dan acı haberler geldi. Bartın'da göçük altında kalan 3 Çinli işçiden 2'si öldü. Zonguldak'ta da vagonun çarptığı bir madenci hayatını kaybetti

301 can yitirdiğimiz Soma faciası da ders olmadı. Aradan geçen 5 ayda maden faciaları çorap söküğü gibi devam etti. Ermenek'te 18 işçinin su basan madende mahsur kalmasıyla yüreklere yine ateş düşmüştü. Dün de Zonguldak ve Bartın'dan iki ayrı kara haber geldi.
Bartın'ın Amasra ilçesindeki özel bir şirkete ait maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 3 Çinli işçiden 1’i yaralı kurtarıldı. Göçükte kalan 37 yaşındaki Shoujle Sun ve 38 yaşındaki Maoshun Yang, maalesef kurtarılamadı. İki Çinli işçinin cesetleri, akşama doğru göçükten çıkarıldı.
Kömür vagonu çarptı
Elim bir kaza da Zonguldak’taki özel bir maden ocağında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, iş kazası Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde meydana geldi. Yerin metrelerce altında kömür üretme faaliyetini sürdüren özel maden ocağında çalışan Mustafa Turan isimli maden işçisine, rampa aşağıya gelen vagon çarptı. Vagonun çarpması sonucu yere yığılan işçi olay yerinde hayatını kaybetti.
Kendisi kurtuldu kardeşi öldü
40 yaşındaki Shouping Sun, kurtarıldı. Ancakkardeşi Shoujle Sun hayatını kaybetti.

Haberin Devamı