Gazete Vatan Logo

Bitcoin'in yükselişi durmuyor! 400 bin dolar...

Sanal para birimi Bitcoin'in değeri, kasım sonunda ulaştığı 10 bin dolarlık rekoru ikiye katlayarak 20 bin doların üzerine ulaştı. Standpoint Research'un kurucusu Ronnie Moas, "Bitcoin fiyatı 300-400 bin dolara ulaşabilir" dedi.

Bitcoin'in yükselişi durmuyor! 400 bin dolar...

Bitcoin'in değeri, yalnızca geçtiğimiz hafta içinde yüzde 37 arttı. Bitcoin'in değeri Ocak 2017'de 997 dolar iken, kasım ayında 9 bin doların üzerine çıkmıştı. Yorumcular, sanal para biriminin bu büyük yükselişi sebebiyle, ilerleyen zamanlarda finansal piyasalarda daha büyük kabul göreceği yorumunda bulunuyor. Aralık ayının başında oldukça yüksek bir tahminlerde bulunulmuş, Bitcoin'in değerinin 60 bin doları bulabileceğini belirtilmişti.

"300-400 BİN DOLARA ULAŞACAK"

Bitcoin fiyatında şu ana kadar yaşanan yükselişi tahmin edebilen isimler arasında yer alan bağımsız araştırma şirketi Standpoint Research'un kurucusu Ronnie Moas, Bitcoin fiyatını 6 haneli rakamlara doğru yükselmeye devam edeceğini söyledi.

Bitcoin fiyatının kendisinin al tavsiyesi verdiği Temmuz ayından bu yana yüzde 500 artarak 20.000 dolar seviyelerine geldiğini belirten Moas, "Bu noktadan yüzde 500 dapha yükseliş bekliyorum" diye konuştu.

Moas, "Bitcoinde fiyat benim görüşüme göre 300-400 bin dolara ulaşacak, Bitcoin dünyanın en değerli parası olacak. Dünyada ne kadar altın olduğunu bilmiyorum. Ancak ne kadar Bitcoin olduğunu biliyoruz. Gelecek 2 yılda 300 milyon insan birkaç milyon bitcoini almaya çalışacaklar. Artan talep doğal olarak fiyatı yukarı çekecek" dedi.

Haberin Devamı

Ancak herkes bu görüşe katılmıyor. OCBC'nin varlık yönetim bölümü başkan yardımcısı Vasu Menon yaptığı değerlendirmede, "Bitcoinin riskli olduğunu düşünüyoruz. Bitcoinde bu rallinin yaşanmasını destekleyen güçlü temel yönlendiriciler görmüyorum" diye konuştu.