Gazete Vatan Logo

Bisse’de kardeş kavgası

Mustafa Kefeli, ağabeyi İbrahim Kefeli’ye “Hisseleri ya sen al ya da bana sat. İşi yokuşa sürmeyelim” dedi

İbrahim Kefeli, 1.5 milyon YTL sermayeli Kefeli Giyim ve 2.5 milyon YTL sermayeli Bisse Giyim’de eşit hissedar durumda bulunduğu kardeşi Mustafa Kefeli ile yönetim anlaşmazlığına düştü. Hisse ve şirket paylaşımı için çeşitli defalar görüşmeler yapan kardeşler frmaları paylaşma konusunda anlaşamayınca sonunda mahkemelik oldu.

İbrahim ve Mustafa Kefeli kardeşler, anlaşmazlık konusunda birbirlerini suçlarken, İbrahim Kefeli, anlaşmazlığın hemen ardından Bisse’den sonra grubun ikinci büyük gömlek markası olan Kefeli markasını 9 Şubat 2007’de kendi adına tescil ettirdi.

Kefeli Giyim adına tescilli Kefeli gömlek markasını kendi adına tescil ettiren İbrahim Kefeli ile Mustafa Kefeli arasındaki gerilim de bundan sonra arttı. Mustafa Kefeli, ağabeyi İbrahim Kefeli’ye bilgisayar çıktısı bir yazı yolladı. Mustafa Kefeli, bu yazıda ağabeyinin şirket hisselerinin bölüşümü için teklif ettiği rakamı kabul etmesini, etmiyor ise aynı fiyattan kendisinden satın almasını istedi.

Ağabeyi İbrahim Kefeli’yi işi yokuşa sürmekle suçlayan Mustafa Kefeli, “İşi yokuşa sürmeye devam ederseniz en kısa sürede şirket menfaatleri konusunda gerekeni yapacağım. Teklif ettiğim paraya hisseleri ya al ya da sat” sözleri ile ağabeyine adeta ültimatom verdi.

Kardeşi Mustafa Kefeli’nin kendisine yolladığı bilgisayar çıktısı yazının altına kendi el yazısı ile yanıt yazan İbrahim Kefeli ise teklifin makul olmadığını belirtti ve kardeşini şirketlere el koymaya çalışmakla suçladı.

Bisse reklamlarında Sakıp Ağa rol almıştı
Rahmetli Sakıp Sabancı, “Bisse bir dünya markası oldu” sözleri ile dostu İbrahim Kefeli’yi kırmayarak televizyon reklamlarında oynamış ve markaya büyük destek vermişti. Bisse markası ABD eski Başkanı George Bush’un desteği ile ABD piyasasına da girmişti. Bisse ve Kefeli’nin marka değerinin gömlek piyasasında oldukça yüksek olduğu biliniyor.

Haberin Devamı