Gazete Vatan Logo

Bismil’de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

DİYARBAKIR’ın Bismil İlçesi’nde 2’si çocuk 4 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralandığı olaylar nedeniyle 2 kez ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Bismil İlçesi’nde 3 gün süren olaylarda 2’si çocuk 4 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanması nedeniyle daha önce 2 kez uygulanan sokağa çıkma yasağı, Bismil Kaymakamlığı resmi internet sitesinden yapılan duyuru ile kaldırıldı. Kaymakamlık internet sitesinde yapılan açıklamada, "Bismil ilçe merkezinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 29/09/2015 tarihinde saat 21.30’dan itibaren kaldırılmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç (İlçe sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi Kaymakamın ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için Kaymakam gereken karar ve tedbirleri alır.) maddesi gereğince İlimiz Bismil İlçesinde 29 Eylül 2015 günü saat 11.00’de geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar Bismil ilçe merkezinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 29/09/2015 tarihinde Saat 21.30’dan itibaren kaldırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

İlçede, bugün sabah erken saatlerden itibaren esnaf kepenk açarken, yaşanan olaylar nedeniyle insanların hala tedirgin olduğu gözlendi.

Haberin Devamı