Gazete Vatan Logo

Bisküviden 4.8 milyar lira

Kullandığı milyar dolarlık kredileri ödeyemediği için bankalardan yeniden yapılandırma istediği iddia edilen Ülker, 2017’de satışlarını yüzde 14.7 artırarak 4.8 milyar TL’ye, kârını da yüzde 51.6’lık artışla 431 milyon TL’ye çıkararak tarihi rekora imza attı

Bisküviden 4.8 milyar lira

Türkiye’nin dünya ölçeğindeki şirketlerinden Yıldız Holding’e ait markası Ülker, geçtiğimiz dönemde kullandığı milyar dolarlık kredileri ödeyemediği için çeşitli haberlere konu olmuştu. İddialara göre Ülker, 10 bankadan Türkiye tarihinin en büyük kredi yapılandırmalarından birini talep ederken yapılandırmaya konu olan kredi miktarının da 6 milyar dolar civarında olduğu belirtilmişti. Yurt dışı operasyonları ve mali yapısındaki operasyonları hakkında çok konuşulan Ülker, 2017’de tarihinin en yüksek cirosunu ve net kârını gerçekleştirdiğini açıkladı.

Tarihi rekor

Ülker, dün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamada 2017 yılında satışlarını yüzde 14.7 artırarak 4.8 milyar TL’ye, net dönem kârını da yüzde 51.6’lık artışla 431 milyon TL’ye yükselttiğini paylaştı. Yapılan açıklamada böylece, tarihin en yüksek ciro ve net kârının gerçekleştiği kaydedildi. Şirket, 2017 yıl sonu itibarıyla FAVÖK’ünü yüzde 22 artışla 575.3 milyon TL’den 701.4 milyon TL’ye ulaştırarak yüzde 14.6’lık bir marjla yeni bir rekora imza attı.

Haberin Devamı

2018’de de çift hane
Şirketin hem Türkiye’de hem de yurt dışı operasyonlarında istikrarlı bir şekilde 5 yıldır süren büyümesinde en yüksek rakama ulaştığını belirten Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü, “Yüksek teknolojili üretim merkezlerimizdeki verimli üretim teknikleri ile rekabet gücümüzü, satış ve kârlılığımızı artırıyoruz. Sürdürülebilir kârlı büyüme potansiyelinin, 2018’de de çift haneli devam edeceğine eminim.”