Gazete Vatan Logo

Bisiklet ‘out’ Disneyland ‘in!’

Bisiklet de bilgisayar da demode oldu

Çocuklara sömestre hediyesi olarak alınan . Paris Disneyland’da fiyatlar 459 euroya kadar düşünce 25 Ocak’ta başlayan sömestre tatili için 2 bin Türk tur satın aldı.

Türkiye’de uzun yıllar değişmeyen iki karne hediyesi olan bisiklet ve bilgisayar artık demode oldu. 25 Ocak’ta başlayıp 10 Şubat’a kadar sürecek sömestre tatilinde bu yılın en popüler hediyesi, çocukların hayali olan Paris Disneyland turları... Disneyland’ın 20’nci yılına özel yaptığı promosyonlu fiyatlarla turlar 459 euroya kadar inince 2 bin Türk, çocukları için Disneyland turu satın aldı.

3 yaş bile gidiyor

Disneyland turlarının yüzde 70’ini gerçekleştiren Cafe Tur’un Yurtdışı Turlar Müdürü Tülay Özkan, Disneyland’ın 20’nci yıl kutlamalarının devam ettiğini ve bu kapsamda fiyatların da yaz aylarına kadar gerilediğini söyledi.

Her yıl Disneyland’a 10 bine yakın kişinin paket tur satın alarak gittiğini belirten Özkan, “En yoğun dönem sömestre tatili oluyor. Aileler 3 yaşındaki çocuğunu bile götürüyor. Bizim de haftanın 5 günü uçağımız var. Diğer havayollarıyla da yolcu götürüyoruz. Bu sömestre tatilinde Türkiye’den toplam 2 bin kişi Disneyland’da tatil yapacak” dedi. Özkan, turların fiyatının 459 eurodan başladığını ve 2 günden 7 güne kadar farklı alternatifler bulunduğunu da anlattı.

Paris turu dahil

Çocuklar 1990 yılında Paris’in merkezine 40 kilometre uzaklıkta 650 dönüm arazi üzerine inşa edilen meşhur eğlence parkında, Disney’in çizgi film ve masal kahramanlarıyla fotoğraf çektirip birçok eğlence ve aktiviteye katılabiliyor.

Türkiye’den Disneyland turu yapan operatörler paket kapsamında turistlere Paris’te Eyfel Kulesi, ünlü alışveriş caddesi Rivoli ve Champs Elysees (Şanzelize), Louvre Müzesi, Zafer Meydanı ve Takı ile Napolyon’un mezarını gösterdikten sonra Disneyland’da tam günlük eğlenceye götürüyor. Pakete göre konaklama Disneyland’ın içindeki otellerde olabiliyor.

İSTANBUL’DAN ÇOK TURİST ÇEKİYOR

DIsneyland Paris olarak bilinen Euro Disney geçen yıl 15 milyondan fazla ziyaretçiyle rekor kırdı. Bu rakamla 650 dönümlük eğlence merkezi, İstanbul’un yıllık 12 milyona yakın turist sayısını bile geçiyor. Krize rağmen yüzde 10’a yakın artan ziyaretçi sayısı nedeniyle bu yıl eğlence parkındaki otellerin kapasitesi de artırılıyor.

Kampanya Haziran’a kadar sürecek

Dısneyland’ın geçen yıl başlayan 20’nci yıl kutlamaları bu yıla da sarktı. Bu kapsamda Türkiye’den düzenlenen turların fiyatı 459 euroya kadar geriledi.

Disneyland’ın içindeki ve çevresindeki otellerin dahil olduğu bu kampanyalar 3 gece konaklamadan başlıyor. Çocuklar, bahçesinde hayalindeki kahramanların bulunduğu Disneyland’ın içinde uyanıyor. Ayrıca Paris ve Disneyland’da 2’şer gün olan kampanyanın fiyatı da 599 eurodan başlıyor. Disneyland yönetimi, kampanyayı Haziran ayına kadar sürdürecek. Turları satın almak için ailelerin çocuklarıyla birlikte en az 6 aylık pasaportlarının bulunması gerekecek.

Haberin Devamı