Gazete Vatan Logo
Magazin Birol Ünel Kimdir?

Birol Ünel Kimdir?

Fatih Akın'ın Duvara Karşı filmiyle adını duyuran Birol Ünel'in yayınlanan son görüntüleri büyük şaşkınlık yarattı! Birol Üner'in Berlin'de kaldırımda uyurken görüntülenmesi, ünlü aktörün hayat hikayesi üzerine merak uyandırdı. Birol Üner'in yaşamı, son görüntülerinin detayı ve sonrasında yaşanan gelişmeler haberimizde.

Birol Ünel Kimdir?

Alman Bild gazetesinin haberine göre; Berlin'in "Küçük İstanbul" diye adlandırılan Kreuzberg semtinde görüntülenen 53 yaşındaki ünlü oyuncu Birol Ünel’in sokaklarda yaşadığı iddia edildi.

Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” filminde başrolü Sibel Kekilli ile paylaşan Ünel, bu yapımda alkol sorunu nedeniyle tedavi gördüğü hastanede tanıştığı Türk kızla yaptığı evliliği ve bu süreçte yaşadıklarını konu alıyordu.

Alman Bild gazetesi ünlü aktöre yönelik, ''Rolü gerçek oldu'' yorumunda bulundu. Ünel, konuyla ilgili gazeteye yaptığı açıklamada, “Artık alkolü biraz daha azalttım. Günde en fazla 4-5 bira içiyorum” dedi.

Perişan halde objektiflere takılan Bület Ünel'ın bu görüntülerinin medyada ses getirmesi üzerine; Türk yönetmen ve senaryo yazarı Hüseyin Yiğit, Birol Ünel'e bir mesaj atarak, kendisini Köln'e çağırdı. Yönetmen arkadaşı tarafından tren istasyonunda karşılanan Ünel,''Başımı tekrar bir çatının altına sokacağım için memnunum'' dedi.

BİROL ÜNEL KİMDİR?
Birol Ünel (d. 18 Ağustos 1961, Silifke, Mersin), Türk kökenli Alman oyuncu.
1968 yılında Almanya'ya göç eden bir ailenin çocuğudur. Almanya'nın Bremen kentinde büyüdü. Temel eğitiminden sonra parke döşemecisi olarak çıraklık eğitimi yaptı. Daha sonra Hannover'e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu'na kaydını yaptırdı. 1987 yılında Yolcu „Der Passagier“ filmiyle sinema kariyeri başladı. 1992 yılında Berlin Tiyatrosunda „Caligula“ rolüyle ilk olarak rol aldı. 1994 yılında Berlin Rosa Luxemburg Platz'da tekrar „Die Nibelungen – Born Bad“ oyununda sahneye çıktı. 2000 yılında Fatih Akın'ın yönettiği "Im Juli" filminde sinema dünyasında tanınmaya başladı.

Haberin Devamı