Gazete Vatan Logo

Birlikten kuvvet doğar fikriyle oluşan marka Fenix

Müge Çizgenakat’ın 2012’de yarattığı projesi “Fenix”, Türk tasarımcıları bünyesinde birleştirirken yeniliklerin altına imzasını atıyor..

Birlikten kuvvet doğar fikriyle oluşan marka Fenix

Müge Çizgenakat, henüz 17 yaşında gittiği ve üniversiteden sonra kariyerine finans sektöründe başladığı Amerika’da ekonomi okudu. Ama en başından itibaren hedefi tasarımcı olmaktı. 2012’de ise Türk tasarımcıları bir çatıda birleştiren Fenix ile devam eden yolculuğu başladı...

Özgün ve az sayıda üretiliyor

Çizgenakat, Fenix’te yer alan tasarımların en önemli özelliğinin özgün ve az sayıda üretilmiş olduğunu ifade ediyor. Kitlelerini ise, “Kendini takı ve aksesuarlarıyla ifade etmekten hoşlanan ama herkeste rastlamayacakları kadar özel ve neşeli tasarımları tercih edenler “ olarak tanımlıyor.

Türk tasarımcılar dünyayla buluşuyor

Fenix hayallerini gerçekleştirmek isteyen tasarımcılara ilham ve cesaret verecek hikâyeler yaratacak bir model olma hedefiyle yola çıkmış. Türk tasarımcılarının kendilerini yurt dışında ifade etme ve sektörde ayakta kalmak için verdikleri mücadele Çizgenakat’ı çözüm bulmaya yöneltmiş: “Ulaşılmak istenen nokta için kısaca; takı ve aksesuar alanındaki Türk tasarımcıların markalaşarak, uluslararası mecralara taşınması, özgün tasarım ve koleksiyonlarla dünya çapında rekabet gücünün artması diyebiliriz.”

Haberin Devamı

Fenix hakkında kısaca...

Adını yüksek yaşam gücüne sahip ve kendi küllerinden doğan mitolojik kuş Pheonix’ten alan marka, Muge New York, Melie, FyShanGlassStudio, LopeJewellery, Osenmi, CharmsCompany, PsOneJewellery, Boga, Mers, Moshiqa, Magnolia, Sadekar, Papary gibi tasarımcı ve markaları bünyesinde barındırıyor.