Gazete Vatan Logo

Birlikte hayal et başar, kampa git

TİM, YGA ile 5 milyon lise öğrencisine açık ‘Liseler Arası İnovasyon Programı’ başlatıyor. Program sonunda başarılı olanlar; Harvard, MIT Stanford üniversitelerinden seçilenlerle Liderlik Kampı’na katılabilecek

Birlikte hayal et başar, kampa git

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), Young Guru Academy (YGA) ortaklığıyla gerçekleştirdiği; Turkcell, TEB ve Tüpraş stratejik ortaklığında yürütülen ‘Liseler Arası İnovasyon Programı’ başlıyor. Türkiye’de toplam 5 milyon lise öğrencisinin katılımına açık olan platform, gençlerin birlikte başarma ikliminde, dünya çapında ilk olacak anlamlı inovasyonlar geliştirmesini amaçlıyor. Başvurular arasından seçilecek 250 lise öğrencisi 25 Kasım’da gerçekleşecek YGA Zirvesi’ne katılmaya hak kazanacak. Aynı hayal etrafında toplanan 5’erli gruplara atanarak, birlikte sosyal inovasyon projelerine çalışacak.

Amerika yolcusu

Ekibiyle projesini tamamlayan ve YGA Zirvesi’ne katılım gösteren öğrencilerin projeleri YGA Mezunları tarafından değerlendirilecek. Seçilenler 6 - 9 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda sergilenecek. Zirveye katılan lise öğrencilerinden 50’si yapılan mülakatlar sonucu Liseler Arası İnovasyon Programı’na kabul edilecek.

750 saat eğitim

Haberin Devamı

Program boyunca 750 saatin üzerinde eğitim alan öğrencilerden başarılı olan en iyi 10 öğrenci, Amerika Liderlik Kampı’na dahil edilecek. Lise öğrencileri Amerika’da aralarında Harvard & MIT Prof. Mehmet Toner, Prof. Doğan Cüceloğlu gibi birçok değerli ismin yer aldığı hayal ortaklarının desteği ile hazırlanmış video, vaka, söz ve hikaye içerikleri ile YGA’nın özgün liderlik kavramlarını keşfedecek. Öğrenciler aynı zamanda YGA’nın global stratejik ortakları Harvard, MIT, Stanford, Berkeley, Duke üniversitelerinden seçilen ve YGA’da staj yapan MBA öğrencileri ile aynı kamplara katılma fırsatını elde edecek ve sahada birlikte görev alacaklar.

İnovasyon zinciri

Liseler Arası İnovasyon Programı’nın, TİM’in firmalara yönelik İnosuit, üniversite öğrencilerine yönelik İnovaTİM projelerinin oluşturduğu zincire güçlü bir halka olarak ekleneceğini belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Biz inovasyonun toplumun her kesimine yayılması için çeşitli faaliyetler sürdürüyoruz. İnovasyon Haftaları ile Türkiye’nin gündemine almayı başardık” dedi.

Haberin Devamı