Gazete Vatan Logo
Magazin Birlik ve beraberlik destanı

Birlik ve beraberlik destanı

15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimi nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılan anma törenlerine sanatçılar da akın etti. Şarkıcı Ebru Yaşar, “Bugün Demokrasi Günü... 15 Temmuz’da millet olarak destan yazıldı” dedi

Birlik ve beraberlik destanı

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin yıl dönümünde yapılan anma törenlerine vatandaşlar akın etti. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Sayın Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen törene birçok ünlü isim de eşlik etti. Ellerinde bayraklarla duygularını anlatan sanatçılar, anma töreni bitene kadar köprüden ayrılmayarak şehitlerimizi andı. Günler öncesinden 15 Temmuz’da sahneye çıkmayacağını ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde olacağını duyuran Demet Akalın, yürüyüşten fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak “Şehitlerimizi dualarla andık” notunu düştü. Anma törenine katılan Ebru Yaşar ise “Bugün, 250 şehitle vatanımızı kurtardığımız birçok gazimizin olduğu demokrasi günü... Birlik ve beraberliğin, halkın bölünmeyeceğinin kanıtlandığı çok önemli bir gün. Nasıl Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı’nda destanlar yazıldıysa 15 Temmuz’da da millet olarak destan yazıldı” diyerek duygularını dile getirdi.

Dosta düşmana gösterdik

Şarkıcı Berkay, “Birlik ve beraberliğimizi dosta düşmana göstereceğiz” diyerek törende olmaktan dolayı şeref ve onur duyduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

O direniş olmasaydı...

Milli motorsiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu, “Dün gece evde tek başıma otururken bir yıl önce ne yaşadığımızı düşünerek hüzünlendim. O gece bu direniş yapılmasıydı, ben öyle rahat oturamazdım” diyerek duygularını anlattı.

Minnetle anacağız
Sinan Akçıl, “Şehitlerimizin vatanımız için yaptıklarını minnetle anacağız. Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın ülkemize ve milletimize” dedi.
Birliğimizi kimse bozamaz
Cem Belevi, “Allah tekrarını yaşatmasın, bizim birlik ve bütünlüğümüzü kimse bozamaz, darbelere hayır” yorumunu yaptı.