Gazete Vatan Logo

Birincilik ödülü Türk Telekom'a

Türk Telekom’un Yatırımcı İlişkileri Web Sitesine Birincilik Ödülü ‘Türk Telekom Yatırımcı İlişkileri Web Sitesi’ bir ödülün daha sahibi oldu. Türk Telekom, Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) tarafından ilk kez düzenlenen Yatırımcı İlişkileri Ödülleri’nde “En İyi Yatırımcı İlişkileri Web Sitesi” kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Türk Telekom, bu yıl Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) tarafından ilk kez düzenlenen Yatırımcı İlişkileri Ödülleri’nde, Borsa İstanbul 100 Endeksi’nde yer alan şirketler arasında öne çıkarak ödüle layık görüldü. Türk Telekom Yatırımcı İlişkileri web sitesi “En İyi Yatırımcı İlişkileri Web sitesi” kategorisinde birinci oldu. Düzenlenen ödül törenine Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı, Türkiye Sermaye Piyasaları Başkanı ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yatırımcı ilişkileri temsilcileri katıldı. Türk Telekom Yatırımcı İlişkileri ekibi adına ödülü alan Türk Telekom Sermaye Piyasaları ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü Onur Öz,“Türk Telekom’da dünya standartlarında yatırımcı ilişkileri uygulamaları gerçekleştirme çabası içerisindeyiz. Bugün bu çabamızın, Türkiye’de yatırımcı ilişkilerinin gelişimini en fazla destekleyen kuruluş olan TÜYİD tarafından ödüllendirilmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu başarının gerçekleşmesini sağlayan yatırımcı ilişkileri takımına ve değerli desteklerinden dolayı şirket yönetimimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TÜYİD Başkanı Abdullah Orkun Kaya ise, ‘Yılın İnternet Sitesi’ ödülü başta olmak üzere aldığı tüm ödüller için Türk Telekom yatırımcı ilişkileri ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. Türk Telekom ayrıca “En İyi Finansal Sonuç Açıklama” kategorisinde ikincilik ödülü alırken, “En İyi Faaliyet Raporu” kategorisinde dördüncü sırada yer aldı. Değerlendirme KPMG tarafından yapılan kapsamlı bir derecelendirme sistemi baz alınarak gerçekleştirildi. Ödüller finansal sonuç açıklama, yatırımcı ilişkileri web sitesi ve faaliyet raporu kategorilerinde verildi.

Türk Telekom, geçtiğimiz yıl “IR Global Rankings En İyiler" sıralamasında dünya çapında yüzlerce şirketin değerlendirildiği En İyi Yatırımcı İlişkileri Web Sitesi kategorisinde Dünya Telekomünikasyon Sektörü'nde Birincilik Ödülüne layık görülmüştü.

Haberin Devamı