Gazete Vatan Logo

Birinci öncelik büyüme ve istihdam, enflasyon değil

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, “Enflasyonla mücadele Türk ekonomisi için önemlidir ama birinci sırada değildir. Birinci sırada sürdürülebilir büyüme ve istihdam var” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’yi 2023 yılı hedeflerine doğru doludizgin götürmek üzere, her alanda yeni seferberlik başlatacaklarını bildirdi. Kabinede yeniden görevlendirilmesinin ardından memleketi Denizli’ye gelen Zeybekci, tebrikleri kabul ederken, yeniden Ekonomi Bakanı olarak görevlendirilmekten gurur duyduğunu belirtti. “Allah utandırmasın” diyen Zeybekci, “Yeni Türkiye’de, buyruk kabul eden değil, ‘Türkiye ne diyecek’ diye takip edilen bir Türkiye’nin ilk günlerindeyiz. Durmak yok, büyümeye, ihracat, üretime, istihdama devam” diye konuştu.

Enflasyon ve cari açığın son derece önemli olduğuna dikkati çeken Zeybekci, şöyle devam etti: “Enflasyonla mücadeleden asla taviz vermeden; ama mücadeleyi ekonomiyi yavaşlatarak, durgunlaştırarak, talebi baskılayarak, iç piyasayı baskılayarak değil, arzı artırmakla, daha çok üreterek, daha çok yatırım yaparak, daha çok büyümeyle, istihdamla ve ihracatla mücadeleyi önemsiyoruz. Enflasyonla mücadele Türk ekonomisi için önemlidir ama birinci sırada değildir. Birinci sırada devamlı büyüme yani sürdürülebilir devamlı büyüme, ihracata dayalı büyüme ve istihdam var.”

Haberin Devamı

Zeybekci, yeni dönemde ağırlıklı olarak ihracata dayalı, talebi artırarak değil arzı artırarak büyüyerek daha çok istihdam ve yatırımlarla enflasyonla mücadele edileceğini kaydetti.