Gazete Vatan Logo

Birinci belli oldu!

Avrasya Maratonu'nda ilk kez 'Altın' kategoride...

Bu yıl ilk kez "Altın" kategoride düzenlenen 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nun startını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi. 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nda kadınlarda Etiyopyalı atlet Koren Jelela Yal 2.28.09'luk derecesiyle birinci oldu.

Boğaziçi Köprüsü’nden başlayıp Sultanahmet Meydanı’nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik yarışta ilk 3 sırayı Kenyalı atletler paylaştı.

Stephen Chebogut’un ardından Kiprotich Yegon ikinci, Evans Kiplagat da üçüncü oldu oldu.

Toplam 88 ülkeden yaklaşık 13 bin atletin katıldığı maraton, Boğaziçi Köprüsü'nün gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlarken, atletler köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inip, sahil yolundan Karaköy'e koşacak. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'nin ardından dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya gelecek. Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'e çıkacak. Maratonun varış çizgisi, Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan At Meydanı'nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaş'ın arası olacak.

15 Kilometre Koşu'da ise köprüyü geçecek atletler, Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek. Unkapanı Köprüsü'nü geçecek sporcular, Kadir Has Üniversitesi'nin önünden dönüş yapıp, sahilden Gülhane Parkı'na yönelecek. Parkın içinden Sultanahmet'e çıkacak atletler, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikiltaşı'nın arasında yarışı tamamlayacak.
8 Kilometre Koşu'da ise sporcular köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek. Atletler, BJK
İnönü Stadı ve Fındıklı istikametini izleyerek, Tophane İETT durağında yarışı tamamlayacak.

Haberin Devamı