Gazete Vatan Logo

Biraz da emekli gibi yaşarım

Bürokrasideki istifaların en flaş isimlerinden biri Toplu Konut İdaresi’nde 8 yılı aşkın bir süredir başkanlık görevini yürüten Erdoğan Bayraktar oldu. Bayraktar, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılması planlanan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Aday olacağı bölgenin henüz belli olmadığını belirten Bayraktar, 8 yıldır çok yoğun bir çalışma yürüttüklerini, birçok sorunu aşarak ve devlete yük olmadan kaynak yaratarak vatandaşın konut sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi. TOKİ’nin artık belli bir yol haritasının bulunduğunu, halen kentsel yenileme başta olmak üzere yapılacak çok iş olduğunu anlatan Bayraktar, “Yeni dönemde eğer seçilirsem, biraz da emekli gibi yaşayıp, torunlarıma vakit ayırmak istiyorum.

Seçilemezsem de TOKİ’ye geri dönerim. Çünkü yapılacak çok iş var” dedi. 1949’da Trabzon’da doğan Bayraktar İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat
Mühendisliği Bölümü mezunu.

Başbakan’ın danışmanları da vekil olmak istedi

ANKARA - 12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçiminin aday adayı olan kamu görevlileri ve meslek kuruluşlarının yöneticileri için istifa süresi dün saat 17.00’de sona erdi. Çok sayıda bürokrat, siyasete atılmak için istifa etti. Dün istifa eden isimlerden bazıları hangi parti ve ilden aday adayı olmayı düşündüklerini açıklarken, bir kısmı açıklamadı. İstifa eden isimlerin bazıları şöyle:

MÜLKİ İDARE: Muammer Muşmal (Merkez Valisi-MHP), Celal Dinçer, (Ankara Vali Yardımcısı), Ali Kazgan (İstanbul Vali Yardımcısı-AKP), Mestan Deniz (Antalya Vali Yardımcısı-AKP), Hakkı Loğoğlu (Antalya Vali Yardımcısı-MHP), Ataya Uslu (Van Vali Yardımcısı-AKP), Ayhan Özkan (Edirne Vali Yardımcısı-AKP), Lütfullah Gürsoy (Sakarya Vali Yardımcısı-CHP), Bayramali Köse (Antalya Kemer Kaymakamı-Bağımsız), Bahattin Aşçı (Milas Kaymakamı)

DİPLOMASİ: Büyükelçi Volkan Bozkır (AB Genel Sekreteri-AKP), Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı, Ramazan Öztürk (Cenevre Başkonsolosluğu sözleşmeli Sekreteri), Vahit Özdemir (Melburn Başkonsolosluğu’nda görevli Muavin Konsolos-AKP), Levent Alparslan (Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği eski Basın Ateşesi)

BÜROKRASİ: Prof. Dr. Nabi Avcı (Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı-AKP), Doç. Dr. Yalçın Akdoğan (Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı-AKP), Çağatay Kılıç (Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı-AKP), Özgün Ökmen (Başbakanlık Başmüşaviri-CHP), Emrullah İşler (Başbakanlık Başmüşaviri-AKP), Yıldırım Ramazanoğlu (Başbakanlık Müşaviri), Hürriyet Ersoy (Başbakanlık Müşaviri), İdris Karakuş (Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yurtiçi ve Yurtdışı İlişkiler Dairesi Başkanı-MHP), Mehmet Ersoy (Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı), Mücahit Durmuşoğlu (TBMM Başkanı Şahin’in müşaviri), Fatih Uğurlu (TBMM Personel ve Muhasebe Dairesi Başkanı-AKP), Nedim Küçüker (TBMM Destek Hizmetleri Daire Başkanı-AKP), Şeref İba (TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdür Yardımcısı-MHP), Salih Kurnaz (TBMM Parlamenter Hizmetleri Müdür Yardımcısı-AKP), Hayrettin Özbay (TBMM Parlamenter Hizmetleri Müdür Yardımcısı- AKP), Recep Biçer (Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü-AKP), Ali Boğa (Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı), Ekrem Yüce (ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce-AKP), Osman Kahveci (Orman Genel Müdürü Osman Kahveci-AKP), Prof. Dr. İlhan Yerlikaya (RTÜK Başkan Vekili-AKP), Ahmet Büyükkaymaz (Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü-AKP), Burhan Ersoy (Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı-AKP), Fatih Acar (Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı-AKP), Doç. Ahmet Kesik (Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı), Seyithan Razi (Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı-AKP), Fevzi Budak (12 kez görevinden alınan ve İdare Mahkemesi kararıyla görevine dönen Erzurum Milli Eğitim Müdürü-MHP), Ahmet Arslan (Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürü-AKP), Ali Arıduru (Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü-AKP), Bekir Ulubaş (Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü), İsmet Duman (TCDD Genel Müdür Yardımcısı-AKP), İsmail Yücel (Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü-AKP), İsmail Altıntaş (Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı-AKP), Ceyhan Yalçın (Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü Mevzuat ve Koordinasyon Daire Başkanı-AKP), Ercan Türk (MillÓ Eğitim Bakan Başdanışmanı-AKP), Timur Şeyhoğlu (Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı-AKP) Atila Bedir (Devlet Planlama Teşkilatı Sanayi Dairesi Başkanı-MHP), Hüseyin Fidan (Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ar-Ge Genel Müdürlüğü Daire Başkanı-MHP)

GÜVENLİK: Muammer Güler (Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı ve eski İstanbul Valisi-AKP), Oğuz Kağan Köksal (Emniyet Genel Müdürü-AKP), Hanefi Avcı (Devrimci Karargah Örgütü davasının tutuklu sanığı eski Eskişehir Emniyet Müdürü), Alparslan Gürgenç (Ankara Emniyet Müdürlüğünde Şube Müdürü)

BELEDİYELER: Nihat Zeybekci (Denizli Belediye Başkanı-AKP), İsmail Eşref (Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref-CHP), Mustafa Baloğlu (Konya Akşehir Belediye Başkanı-AKP), Kadir Daş (Alaşehir Belediye Başkanı-MHP)

ÜNİVERSİTELER: Prof.Dr. Naci Bostancı (Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı-AKP), Prof.Dr. Kazım Kirtiş (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı-AKP)

SPOR: Ahmet Recep Tekcan (Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı), Osman Aşkın Bak (Güreş Federasyonu Başkanı) Osman Aşkın Bak

Haberin Devamı