Gazete Vatan Logo

Biralı fotoğraf ülkeyi karıştırdı

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, sosyal medyada paylaştığı ve elinde bira tutarken torununu alnından öptüğü fotoğraf nedeniyle tepki çekti.

Biralı fotoğraf ülkeyi karıştırdı

Sydney’de bir futbol maçı izlemeye giden Turnbull, tribünde çektirdiği bir kareyi Facebook hesabından paylaştı. Turnbull’un ‘aynı anda birkaç iş yaptığı’ atfında bulunduğu karede bir elinde bira dolu bardak tuttuğu, bu sırada kucağındaki torunu Alice’i alnından öptüğü görülüyor.

Fakat bu fotoğrafa tepkiler gecikmedi. Bir sosyal medyada kullanıcısı, “Elinde alkolle çocuğu kucağına almak utanç verici” diye yazarken, bir diğeri bu hareketin ‘sorumsuzca’ olduğunu savundu.

Turnbull ise eleştirilerin sadece küçük bir azınlıktan geldiğini söyleyerek, bunun sosyal medya çılgınlığıyla alakalı olduğunu öne sürdü. Radyo kanalı Triple M’e konuşan Turnbull, “Kendiniz olmalısınız. Kendi teninizde rahat olduğunuz sürece, kendiniz olun, doğal olun. Öteki olduğunuz şeyler, Twitter’daki troller kadar çılgınca” dedi. Fotoğrafın altına yazılan yorumların büyük bölümünde ise sosyal medya kullanıcıları Turnbull’u savunarak, kareyi ‘sıcak bir aile anı’ olarak tanımladı. Turnbull’a ana muhalefet lideri Bill Shorten’dan da destek geldi. Shorten, “Malcolm ve benim aynı fikirde olduğumuz bir şey buldum. Bu saçmalık. Bırakın dedeliğini yapsın” dedi.

Haberin Devamı