Gazete Vatan Logo
Magazin Bir yaz klasiği Bozcaada

Bir yaz klasiği Bozcaada

Çanakkale’nin kendi kimliğini yaratabilmiş adalarından biri hiç şüphesiz; Bozcaada. Ilıca gibi doğal plajı ve adanın içinde yer alan restoranları ile sakin bir tatil beklentisi içinde olanlar için ideal rota. Bozcaada’nın dikkat çeken mekanlarını sizler için sıraladık...

Bir yaz klasiği Bozcaada

Kafa Kafe

Türkiye’nin en çok satan edebiyat dergilerinden biri olan Kafa Dergisi Bozcaada’yı kendine mesken tutanlardan biri. Kültür ve edebiyat temalı ilk kafesini geçtiğimiz yıl burada açtı. Kafenin iç düzenlemesi ve mönüsü de derginin konseptinden yola çıkarak hazırlanmış. Kafenin içinde derginin kült haline gelmiş kapakları poster olarak asılmış. Ayrıca içerisinde adeta evinizin bir salonunu andıran alanda hem dünya edebiyatının önemli yazarlarının kitapları hem de derginin yeni ve geçmiş sayıları yer almakta. ‘Yazar odası’ adında bir odaları daha bulunmakta. Burada yazı yazmayı çok seven ya da adada konaklayan yazarlar için bir alan oluşturulmuş. Mönüsü de en az konsepti kadar iddialı. Özellikle hamburgeri en çok beğenilenler arasında. Hamburgerin etini özenle seçiyorlar ve aylar sonra bile gitseniz aynı lezzette size sunuyorlar. Ayrıca makarna çeşitlerini de tatmayı unutmayın. Soslar Bozcaada’nın lezzeti bol malzemeleri ile ortaya çıkıyor.

Çiçek Pastanesi

Bozcaada’ya vardığınız an ağaçların arasındaki bu güzel pastane sizi karşılıyor. Özellikle kahvaltıları ve hamur işleri lezzetleri ile meşhur. Hamur işleri taş fırında ve odun ateşinde pişiyor. Sabah kahvaltısı için en ideal adreslerden. Her daim en taze olanını önünüze getiriyorlar. En iyi lezzeti bulmak için büyük bir çaba sarf ediyorlar. Bozcaada’da yaşamış Rumlar’ın mutfağındaki reçetelerden ortaya çıkan 150 yıllık geçmişi ile günümüze gelen damla sakızlı bademli kurabiyesini denemeden dönmeyin. Ayrıca yine Çiçek Pastanesi’ne bağlı dondurmacı da haftalık değişen tatları ile dikkat çekiyor. Doğal dondurma tercih edenler için damla sakızlı vanilya, karadutlu, lavantalı seçenekleri ile ön plana çıkıyor. Günlük olarak hazırlanan dondurmaların içinde hiçbir katkı maddesi yok. Günlük olarak gelen meyvelerden yapıyorlar.

Haberin Devamı

Ayapetro Otel

Sezonda eğer Bozcaada’ya gidiyorsanız, kalacak yer bulmak büyük bir sıkıntı olabiliyor. Malumunuz adanın merkezinde kalıyorsanız eğer Ilıca Sahili’ne gitmek için minibüslere binmeniz ya da araç kiralamanız gerekiyor. Adanın en yeni butik otellerinden olan Ayapetro’da temiz bir oda sizi karşılıyor. Bahçesi ve serpme kahvaltısı da burayı tercih nedenlerinden biri. Yalnız adada şöyle bir durum var, akşam yemekleri otel konaklamasının içinde yer almıyor. Bunu dikkate alarak tercihlerinizi yapmalısınız.

Haberin Devamı

Festivali de var

Adaya hazır gitmişken bir de müzikseverseniz eğer 28 ile 30 Temmuz arasında Bozcaada Caz Festivali’nin ilki gerçekleşecek. Denizin, rüzgarın ve ormanın sesleri Pavli Bozcaada’da iyi müzikle bir araya gelecek. Bozcaada’nın kendine has doğasının da eşlik ettiği Bozcaada Caz Festivali, bugüne kadar ülkemizde gerçekleşen birçok caz festivalinden farklı olarak ilk defa açık hava tipi müzik festivali konseptini caz müziği ile buluşturuyor. Jülide Özçelik, Çağrı Sertel, Elif Çağlar 4tet, Ediz Hafızoğlu “Nazdrave” feat.Ülkü Aybala Sunat, MadenÖktemErsönmez, Lara Di Lara, Selen Gülün Trio, Nilüfer Verdi’ Latin Brazil Ensemble’, Şenova Ülker Quartet feat. Meltem Ege, Suzin Akalan, Lycian Herbs feat. Korhan Futacı, Ediz Hafızoğlu, Çağlayan Yıldız, Cenk Erdoğan, Holler my Dear, Songs From a Breeze ve Sebastian Studnitzky festivalde sahne alacak olan isimler.

Haberin Devamı

Asmalı Meyhane

Adanın Rum kökenli sakinlerinin mutfak reçeteleri birçok mekanın mönüsünü yaratmasını sağlamış. Adanın en hareketli sokaklarından birinde yer alan Asmalı’nın mezeleri klasik Rum ve Türk tatlarından oluşma. Özellikle deniz mahsullerinde çok başarılılar. Kabak çiçeği dolması, ahtapot tava, nar ekşili mezeleri buranın imzası niteliğinde. Fiyatlar da ada ortalamasında... Bir de günlük olarak çıkardıkları mönüleri bulunmakta. Mekan müziği olarak Türk sanat müziğinden klasiklere yer veriyor.