Gazete Vatan Logo

Bir yaz düğününde ne giymeli?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğünlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Peki hem trendlere uyup hem de nasıl şık olabiliriz? Öncelikle çiçek desenlerine yönelin; pembe de çok revaçta bir renk. Olmadı tulum giyip farklı bir şıklık yakalayın...

Bir yaz düğününde ne giymeli?

Düğünden daha güzel hiçbir şey yoktur. Güzel giyinmek, özel bir mekanda birçok insanla bir şeyler içmek… Bol eğlence... Fakat en önemlisi yeni aldığınız, sezon trendlerine uygun kıyafetinizi sergileme olanağı sunması. Öncelikle karar vermeniz gereken Valentino’nun koleksiyonundaki gibi gösterişli bir şıklık mı yoksa Armani’de olduğu gibi daha doğal seçimlerle şıklığı ayrıntılarda yakalamak mı? Unutmayın ki bu yılın en trend kadın giysisi beyaz dantel ya da nakışlı elbiseler. Yok ben hoş ve sevimli bir şeyler istiyorum diyorsanız da pembe veya çiçekli bir şeyler deneyin. Her ikisi de çok trend ve doğru kıyafeti seçebilirseniz gelecek yıllarda da giyebilirsiniz. Çünkü doğduğumuzdan beri en içli dışlı olduğumuz renk olan pembe altın çağlarından birini yaşıyor. Özellikle de balerin pembesi bronz tende olduğundan daha da güzel görünecektir ve yaz için harika bir renktir. Valentino’nun kıvrımlı ve hafif kumaşları size biraz da mistik bir hava sunarken, diğer bir dev Chanel de ilhamını bahçelerden alıyor. Üç boyutlu çiçeklerin şapkalardan aksesuarlara bolca kullanıldığı tasarımlarda hakim renkler pastel tonlar. Hafif kumaşların detaylar ve işlemelerle tamamlandığı parçalar göz alıcı... Tabii ki marka siyah-beyaz klasiğinden de vazgeçmiyor. Yani fazla kilonuz varsa onca renk alternatifine rağmen hala siyah giyme şansınız var. Çünkü bu asil renk hiçbir zaman demode olmuyor; bu yaz dahil.

Haberin Devamı

Armani’den doğal tonlar

Yeni sezon için trendler seçimlerini doğallıktan yana kullanıyor. Hafif kumaşların detaylar ve işlemelerle tamamlandığı parçalar bu sezonun hem sade hem de iddialı olacağının da işaretleri… Armani Privé koleksiyonları ile sezonun ruhunu en iyi yansıtan koleksiyonlardan birisi olarak öne çıkıyor. Doğal tonların etkisindeki parçalar rahat ve bir o kadar da dinginler. Yaprak desenleri ise göz alıcı.

Tulumlar ve asimetrik kesimli kıyafetler kır düğünlerinin gözbebeği olacak...

Maksi elbiseler, tulum veya asimetrik kıyafetler diğer trend stiller arasında. Desenler, baskılar özellikle bu yaz olağanüstü. Kısacası sadece düğünler için değil, en kısa sürede alışverişe çıkmalısınız.

Haberin Devamı

Bu arada unutmayın ki düğünler bazı pratik konuları göz önünde bulundurmayı gerektiriyor. Güzel bir düğün gece de devam edecektir dolayısıyla gece sizi sıcak tutacak bir şeyler giymelisiniz. Özellikle de düğün dışarıda bir çadırda yapılıyorsa...Kimonolar ve Japon tarzındaki kıyafetler genel olarak sadece yaz ayları için değil, gelecek aylar için de oldukça kullanışlı olacaktır.

Çantanızı mutlaka saplı bir model seçin. Gün boyunca dışarıdaysanız bir çantaya ihtiyacınız olacaktır ve bir elinizde bir clutch, bir elinizde de içki bir varken kanepelerden yiyememek kadar can sıkıcı bir şey yoktur. Kendi ayağınızı ve onun topuklular üzerinde durma konusundaki sınırlarını bildiğinize eminim. Dolayısıyla size bu konuda vereceğim tek öneri sıradanlığa kaçmadan, belki de esprili ama mutlaka aşırı topuğu olmayan bir model seçmeniz.