Gazete Vatan Logo

Bir yağdı, pir yağdı

Kar sadece İstanbul’u değil, tüm Marmara Bölgesi’ni felç etti. Yollarda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu, Bursa İzmir karayolu ulaşıma kapandı, Karacabey mevkiinde 2 bin araç mahsur kaldı.

Bir yağdı, pir yağdı

Marmara Bölgesi’nde aniden bastıran kar nedeniyle hayat adeta durdu.. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bursa-İzmir yolu kapandı. Bölgede mahsur kalan vatandaşlar, telefonla bağlandığı canlı yayınında, Karacabey mevkiinde yaklaşık 2 bin aracın mahsur kaldığını söyledi. 2 TIR, Karacabey girişinde kaza yaptı. Kar küreme ve tuzlama yapan araçların bölgeye ulaşamaması nedeniyle yaklaşık 35 kilometrelik bir araç kuyruğu oluştu.

İstanbul felç

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kar yağışının, Çatalca, Büyükçekmece, Silivri, Arnavutköy, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt çevresinde kar fırtınası şeklinde etkili olduğunu bildirdi. TEM Otoyolu, otoparka döndü. Dün TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa mevkii Ankara istikametinde çok sayıda aracın yol kenarlarında park halinde olduğu görüldü. Araçlar, kar yağışının devam etmesi nedeniyle sahipleri tarafından henüz alınamadı. Dün akşam saatlerinde bastıran kar yağışı yola çıkan sürücüleri olumsuz etkiledi. TEM Otoyolu Edirne istikametinde, Mahmutbey gişeleri geçtikten sonra onlarca araç, TIR, kamyon yolda kaldı. Yolda kalan araçların sürücüleri geceyi araçlarında geçirmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

7 bin personel

Büyükşehir Belediyesi, geceden itibaren bin 347 araç ve iş makinesiyle 9 bölgede üç vardiya halinde 7 bin personelle görev yaptı. İl genelinde fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle AKOM WhatsApp ihbar hattına gelen müracaatlar, Beyaz Masa ekipleri tarafından yönlendirildi. Metrobüs seferleri artırılırken, metro 06.00’ya, marmaray 01.00’e kadar hizmet verdi. Mahmutbey gişeler ve Büyükçekmece bölgesine 7 Mobil büfe gönderilerek kumanya dağıtıldı.

Evsizlere yardım

Bölge trafik ekipleri TEM otoyolu Selimpaşa ayrımından trafik akışını D100 istikametine yönlendirirken atık yönetim ekipleri de İstanbul geneli ana yollarda bulunan üst geçitlerde ve metrobüs üst geçişlerinde tuzlama çalışmaları yaptı. Karayolları ve Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri de söz konusu çalışmalar kapsamında 26 bin 264 ton tuz ve 10 ton solüsyon kullandı. Zeytinburnu Spor Salonunda 741 evsiz vatandaş da belediye ekiplerince misafir edilerek ihtiyaçları gideriliyor.

Haberin Devamı

610 sefer iptal

Kar yağışı nedeniyle İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yüzlerce sefer iptal olurken THY’de iptal edilen sefer sayısı 610’a ulaştı. Atatürk Havalimanı’ndan uçuş yapan Türk Hava Yolları ile yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin bilet gişeleri ve kontuarlarında yolcular uzun kuyruklar oluşturdu. Yorulan yolculardan bazıları yerlere yattı. Bu arada THY’nin Dış Hatlar Terminali’nde bulunan CIP Salonu olarak hizmet veren giriş noktasında “ İstanbul Lounge” yazısının altında yatan yolcular ilginç görüntüler oluşturdu. THY basın müşavirliğinden yapılan açıklamada 610 seferin iptal olduğu ve 76 seferin farklı meydanlara yönlendirildiği bildirildi. THY 5900 yolcusunu da otellere yerleştirirken 20 bin civarında kumanya dağıttı.

Soğuk ve karlı hava sürecek

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava etkisini önümüzdeki hafta da sürdürecek. Başta İstanbul olmak üzere tüm Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarındaki düşme de devam edecek. Bugün İstanbul’da kar yağışının azalması bekleniyor ancak sıcaklık -2 ile -6 derece arasında kendini gösterecek. Pazartesi gününden itibaren ise yeniden yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının çarşambaya kadar sürmesi öngörülürken sonraki günlerde karla karışık yağmur bekleniyor. Marmara Bölgesi’nin genelinde de önümüzdeki hafta kar yağışları devam edecek.

Haberin Devamı

Bursa-İzmir karayolu ulaşıma kapandı

Bursa-İzmir karayolunda, 45. kilometrede kayan iki yolcu otobüsü nedeniyle ulaşım sağlanamadı. Karayolunda araç kuyrukları oluşurken, mahsur kalan araçlardaki vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi Kızılay ve Karacabey Kaymakamlığı yiyecek paketi gönderdi Karayollarının yanı sıra AFAD, AKUT, NAK ve BAKUT bölgeye ekip yolladı. Bolu-Ankara karayolunda kar nedeniyle ulaşım 1 saat durdu. Karayolları aracı kara saplanırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Bursa-İzmir yolu 5 saat kapandı, araç konvoyu 40 kilometreye ulaştı.

Haberin Devamı

Boğaz'da facia atlatıldı!

Tarabya sahilinde dün sabah facianın eşiğinden dönüldüğü anlar cep telefonuyla görüntülendi. Boğaz gemi seferlerine kapanmadan dakikalar önce Karadeniz’den Marmara Denizi’ne ilerleyen konteyner gemisi Tarabya sahilini adeta sıyırarak geçti.

Arabalarınızı alın

İstanbul’da etkili olan kar yağışı sebebiyle, bazı sürücüler araçlarını yolda bırakıp yaya olarak devam etti. Dün kimileri geri dönüp aracını alırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) aracını almayanlar için çağrı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarının ağırlaşmasıyla sokakta yaşayan evsizleri, Zeytinburnu Spor Salonu’nda misafir ediyor.