Gazete Vatan Logo

Bir ülkeye daha vize kalkıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar ile vizelerin karşılıklı olarak kaldırılacağını söyledi

Erdoğan, Katar’la Türkiye arasında vize uygulamasının kaldırılacağını açıkladı. Bu hayata geçtiğinde Türkiye’ye vize uygulamayan ülke sayısı 58’e yükselecek

ANKARA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar ile Türkiye arasında vize uygulamasının kaldırılacağını açıkladı. 7. ABD-İslam Dünyası Forumu nedeniyle Katar’a ziyaret yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son birkaç ay içerisinde Suriye, Lübnan, Libya, Arnavutluk, Tacikistan ve Ürdün ile vizeleri kaldırdıklarını anımsatarak, “Şimdi resmi vizeleri inşallah Katar’la kaldırıyoruz. Bize en az Suriye kadar Ürdün, Lübnan kadar yakın olan Katar’la da benzer şekilde yeni bir dönemin kapılarını aralamak istiyoruz. Türkiye’nin kapıları, Katarlı yatırımcılara, turistlere, iş adamlarına ardına kadar açık olacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın” dedi. Son 4 ayda 6 ülke, Türk vatandaşlarına uyguladığı vize uygulamasını kaldırdı. Başbakan Erdoğan’ın açıklamasında son dönemde vize uygulamasının kaldırılmasına Katar’ın da eklenmesiyle son dönemde vize uygulaması kaldırılan ülke sayısı 7’ye yükselecek. Suriye, Pakistan, Arnavutluk, Libya, Ürdün, Lübnan ve son olarak da Katar’ın da eklenmesiyle de Türkiye’ye vize uygulamayan ülkelerin sayısı 58’ye yükselecek.

Vize uygulamayan ülke ve özel idare bölgeleri

Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Pakistan, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Vincent-Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela.

Haberin Devamı