Gazete Vatan Logo
Magazin Bir türlü vatandaşlık alamadı

Bir türlü vatandaşlık alamadı

Yeni Zelanda doğumlu aktör ye yönetmen Russell Crowe, Avustralya vatandaşlığı için yaptığı başvurunun iki kere reddedildiğini açıkladı.

Dört yaşından beri Avustralya'da yaşadığının altını çizen Oscar ödüllü Russell Crowe, İngiliz dergisi Radio Times'a verdiği mülakatta Yeni Zelandalıların Avustralya vatandaşlığı edinmesini zorlaştıran bir yasa nedeniyle yaşadıklarını anlattı.

Avustralya'nın dünyaya kazandırdığı en önemli aktörlerden biri olarak görülen Crowe, vatandaşlık için 2006 ve 2013 yıllarında başvuruda bulunduğunu ama her seferinde olumsuz cevap aldığını açıkladı.

"Yeni yasaya göre, 2000-2002 yıllarının büyük kısmını Avustralya'de geçirmediyseniz, ki o zaman ben film çekimi için ülke dışındaydım, vatandaş olamıyorsunuz. Daha önce ne kadar süre Avustralya'da olduğunuz farketmiyor" ifadelerini kullanan Crowe, duruma tepkisini dile getirdi.

Gladiator Akıl Oyunları ve American Gangster gibi Hollywood filmleri ile hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan ve yönetmenlik koltuğuna oturduğu Water Diviner (Son Umut) filmi ile ülkemizde uzun süre adından söz ettiren Crowe, söz konusu yasadaki koşulları yerine getiremediği için genel başvuru yapamıyor.

Haberin Devamı