Gazete Vatan Logo

Bir tokat % 7 pay getirir mi?

Zorlu Grubu markası olan Regal yeni reklam kampanyası ile C ve D gelir grubunu yakalamaya çalışıyor. Geçen yıl sessiz ve derinden giden ancak pazarda yüzde 7'lik pay yakalayan Regal ses getiren reklamlarından sonra beyaz ve kahverengi eşya sektöründe hedefini % 14'lük pazar payı olarak belirledi

Sorgu odası gibi bir oda. Odada iki tane çamaşır makinesi duruyor. Sivil polis tavırlı biri odada sorguya çekeceği kadını bekliyor. Kadın yerini alınca da sorusunu soruyor. "Aynı işlevi gören iki makine. Soldaki 5 lira, Regal 3 lira. Hangisini alırsın?" Kadın "Tabii ki pahalı olara" diyor ve demesiyle de tokatı yiyor. Belki reklamda tokat sahnesi yok ama tokatı yediğini anlıyorsunuz. Bu son günlerin en çok konuşulan reklamının hikayesi. Bazıları şiddet içerdiği için reklama tepki duysa da Regal'in iddiası şu: Tokat bilinçsiz tüketiciye ve israfadır.

Zorlu Grubu'nun beyaz eşya markası Regal son bir yıldır piyasada sessiz sedasız yerini almış ve izlediği fiyat politikasıyla da yüzde 7'lik pazar payına ulaşmayı başarmıştı. Regal bu yılın ilk dört ayında ise geçen yılın yarısı kadar satış yaptı. 2004 hedefi ise yüzde 14'lük payı yakalamak olarak belirlendi.

Geçen yıl 300 bin adet beyaz eşya satan Regal, bu yıl satışlarını 'tokat' gibi patlatmak üzere M.A.R.K.A tarafından hazırlanan reklam filmine güveniyor. Zorlu Grubu Pazarlama Yöneticisi Arif Sankur, Regal'in fiyata duyarlılığı yüksek, C1, C2 ve D sosyo ekonomik grubunda yer alan 20-35 yaş arasındaki gençlere ve ilk kez beyaz eşya alanlara hitap ettiğini söyledi.

Regal'in Zorlu Grubu'nun Manisa tesislerinde üretildiğini hatırlatan Sankur, "Regal bölgesel bazda çalışan distribütörlerimiz ve distribütörlerin kendi alt bayileri kanalıyla pazarlanıyor. Önümüzdeki dönemde distribütörlerimizin bayileri yoluyla Regal tabelalı ve standlı mağazalar açılması da planlanıyor" dedi.

Ucuz ürün kötüdür anlayışını yıkacak
Sankur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Marka duyarlılığı düşük, fiyat duyarlılığı yüksek bir hedef kitleye yönelik bir marka olan Regal'in yaratılmasındaki temel neden, halihazırda pazarda bu hedef kitleye hitap eden ürünlerin kalitesinin düşük, servis ve garanti güvencelerinin zayıf olması. Bu olumsuz durumun doğal bir sonucu olarak bu kategorideki markalara duyulan güven de düşük. Biz, Regal markası ile söz konusu hedef kitlenin fiyat duyarlılığını karşılayacak şekilde düşük fiyatlı ancak kaliteli ürünler sunmayı, bu yolla tüketicinin güvenini kazanmayı hedefliyoruz."

Attığımız tokat israf ekonomisine
Reklamdaki tokat olayına açıklık getiren reklamın yaratıcısı ve M.A.R.K.A Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Derici, "Filmde atılan tokat aslında kadına veya erkeğe atılan bir tokat değil. Klasik marka bağımlılığına atılmış bir tokat söz konusu. Çünkü Regal iyi kaliteyi çok uygun fiyata sunan bir marka. Bu aslında protest bir tavır" diye konuştu. Regal reklamlarının Vestel konseptine ters düştüğü eleştirilerine kesinlikle katılmadığını belirten Derici, "önemli olan burada Regal'in kendi marka kimliğidir. Regal için hazırladığımız reklam filmine Zorlu Grubu'ndan bir eleştiri gelmedi. Çünkü orada zeki insanlar çalışıyor ve neyi anlatmak istediğimizi kavrayacak nitelikte yöneticiler var" dedi.

Haberin Devamı