Gazete Vatan Logo

Bir telefonla değişti

Bebekken bacağı kesilen kızının yürümesi için evine 150 liraya bir sistem kurup yürümeyi öğreten babanın dün sabah çalan telefonunda karşısına Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı.

Bir telefonla değişti

Antalya’nın Kepez İlçesinde alüminyum doğrama ustası Ali İhsan Yıldırım ve eşi 35 yaşındaki İlknur Yıldırım’ın ‘Özge’ adını verdikleri bebekleri, 1 Ocak 2014’te Akdeniz Üniversitesi’nde 6.5 aylık dünyaya geldi.

Prematüre bebek, yeterli kuvöz olmadığı için özel bir hastaneye sevk edildi. Bu hastanede damar yolu henüz iyi olmadığı için bebeğin sol dizinin altına kateter takıldı. İşlemden sonra kangren teşhisiyle tekrar doğduğu hastaneye yönlendirilen minik Özge’nin 13 günlükken sol bacağı, dizinin altında kesildi.

Baba Ali İhsan Yıldırım, yanlış iğne nedeniyle kesildiğini iddia ederek hukuk mücadelesi başlattı. Bu sırada hastanedeki görevlilerle tartışan Yıldırım, stajyer hekimi tartakladığı gerekçesiyle 1 ay cezaevinde kaldı. Savcılık suç unsuru görmediği için dava açamayan Yıldırım, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve diğer yetkili kurumlardan net cevap alamadı.

Yardım sözü yağdı

Dün Özge Yıldırım’ın durumunun gündeme gelmesi üzerine, yurt genelinde yüzlerce kişi aileyi arayarak yardım sözü verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün saat 10.30’da Yıldırım ailesini arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu ve her türlü desteği vereceklerini söyledi. Cumhurbaşkanının “Bizden bir isteğiniz var mı?” sorusu üzerine Ali İhsan Yıldırım, “Sizden hukuki destek istiyorum” dedi. Erdoğan ise “Yanınızdaki belediye başkanımız aynı zamanda avukat. Kendisi hukukçu olduğu için süreci takip edecekler. Biz de Hakan kardeşimizi takip edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise “Elimizden gelen her türlü yardımı belediye olarak sağlayacağız. Protez bacak dahil tedavisi ile ilgili neye ihtiyacı varsa belediyemiz üstlenmiş durumdadır. Onları kimseye muhtaç etmeden gereken desteği, yardımı sağlayacağız” dedi.