Gazete Vatan Logo

Bir tane Türk bayrağı yoktu

Erdoğan, CHP’li İnce’nin Diyarbakır mitingine katılanların tamamının HDP’li olduğunu söyledi. ‘Bu bilgiyi istihbarattan aldım. Bir tane Türk bayrağı da yok ortada zaten’ dedi

Bir tane Türk bayrağı yoktu

Erdoğan dün Eskişehir mitinginde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Bizim diğer adaylardan farkımız ne biliyor musunuz? Biz size yaptıklarımızı anlatıyoruz. Peki ötekiler ne anlatıyor. Gençlerimizin deyimiyle ifade edeyim, ötekiler bol bol geyik muhabbeti yapıyor. Emin olun biz olmasak kürsüde söyleyecek sözleri yok.

Eskişehir’i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan ediyoruz. Üniversiteleriyle, ilköğretimden liseye kadar her kademedeki eğitim kurumlarıyla Eskişehir’e böyle bir unvan yakışır dedik. İddiamız Türkiye’yi dünyanın en büyük iki ekonomisinden biri haline getirmek. Bay Kemal anlamaz, Bay Muharrem anlamaz. Ne diyor 7,4 büyümeden sizin cebinize girdi mi? Adam büyüme tanımını anlamamış. Bunları neyle veriyoruz, hızlı tren neyle yapılıyor, sağlık yatırımları yapılıyor, büyüme olmasa tarımda bu destekler verilebilir mi?

Ne diyor Erdoğan 20 yıl geriden geliyor. Bay Muharrem bak sana bir şey söyleyeyim. Dünyada Tesla şu an bir numara. Elon beni ziyaret ediyor, gerekirse ortaklaşa böyle bir yatırıma girebilir miyiz diye. Adam bu işleri biliyor, kiminle yapılacağını da biliyor. Herhalde gelip seni ziyaret edecek hali yok.

Haberin Devamı

‘Tamamı HDP’li

Seçim beyannamemizde tam 146 seçim vaadi var. Peki ana muhalefetin adayı ne yapıyor. 146 vaadimiz içinden sadece millet kıraathanelerindeki keklere takılmışlar. Asıl kek bunlara denir. Bu kadar geyik yeter.

Askerlerimize komutanlarımıza hakaretlerinden ne düşündüğünü anladık. Ne diyor ‘göreve geldiğimde apoletlerini sökeceğim.’ Ya bir kere milletim sana o yetkiyi vermeyecek. Burası bir hukuk devleti. Bu millet sana o apoletleri sökme yetkisi vermeyeceği gibi Metin Temel Paşa’ya o apoletleri taktı. Ne diyor ‘Erdoğan söktü’ diyor. Ben FETÖ’cülerin apoletlerini söktüm.

Diyarbakır’da bir miting yaptı. İstihbarattan aldığım bilgiye göre bu mitinge katılanların neredeyse tamamı HDP’li. Bir tane Türk bayrağı yok. Bunların kimlerle beraber oturup kalktıkları ortada. Mesela FETÖ ile mücadele ve bu ihanet çetesinin ele başının Türkiye’ye iadesi için ne düşünüyor? Bunlar kimden yana olduklarının yanında değil. Bunlar kayış attılar. Bunlar yalanı söyler, iftirayı atar sonra da hiçbir şey olmamış gibi arkalarını dönerler.

Haberin Devamı

Mesela bu zat ülkemizin güney sınırlarında oluşturulmak istenen terör koridoru için ne düşünüyor. Gerçi biz bu terör koridorunı her yerinden delik deşik ettik. Belki bu zat Edirne’de Selahattin Demirtaş ile ne konuştuklarını da anlatır da öğreniriz.

Kıraathane dedim, kıraathane için kumarhane dedi. Kıraathane okuma evidir. Gençlerimizi malum yanlışlıkların olduğu internet kafelerden kurtaralım istiyoruz. Bunların böyle bir dertleri var mı? Buralarda çay, kahve var. Kek var, hatta çorba da var. Ama burada tatar böreği de yapabiliriz. Bir köşesinde de onu yapabiliriz.

Televizyon programında bir rektörümüze iftira atıyor FETÖ’cü diyor. Biraz sonra rektör değil dekan diyor. Neresi bu Milli Savunma Üniversitesi. Rektörümüz yayına girmek istiyor. Rektör değil dekanmış diyor. Biraz sonra dekan yayına bağlanmak isteyince ya üstüme bu kadar niye geliyorsunuz diyor. Bunları hayatı yalan.

Haberin Devamı