Gazete Vatan Logo

Bir seks efsanesi daha çöktü

Erkekler 7 saniyede bir seks düşünür efsanesi yıkıldı

İKİ ingiliz doktor tarafından kaleme alınan kitapta en ilginç tıp mitleri ve bunların gerçekliği araştırıldı. Buna göre doğru bilinen yanlışlar şöyle:

- Erkekler her 7 saniyede bir seks düşünür: Ortalama bir erkeğin günde 16 saat uyanık olduğunu düşünürsek bu her nefes alışında yani yaklaşık 8 bin kez seks düşündüğü anlamına gelir.

- Tırnaklar ve saçlar öldükten sonra da uzamaya devam eder: Öldüğünüzde vücut nemini yitirmeye başlar. Cilt kuruyunca büzülür ve bu da saçın ve tırnakların daha uzun ve sağlıklı görünmesine yol açar.

- Şeker yemek çocukları hiperaktif yapar: Şimdiye dek bunun doğru olmadığı gösteren tam 12 araştırma yapıldı. Çocukların davranışları ve yedikleri şeker oranı arasında bir ilişki bulunamadı.

- Alkol testini ağzınıza metal para alarak geçebilirsiniz: Metal paralarla tükrüğün bir araya geldiğinde kimyasal etkileşime girerek testin sonucunu etkileyebileceği öne sürülüyor. Bunun için paranın bakırdan yapılmış olması gerekiyor.

- Akşamdan kalmalığın tedavisi vardır: Ne aspirin, ne muz ne de yeniden alkol almak akşamdan kalmalığın çaresi olabilir.

- Ayağı büyük olan erkeğin cinsel organı da büyük olur: 3 bin 100 erkekle yürütülen araştırma bu ilişkinin olmadığını ortaya koydu.

- Sakız yutarsan 7 yıl midende kalır: Sakız, sakız özü, şeker, renklendirici ve aromadan üretiliyor. Mide sakız özünü sindiremiyor ancak bağırsaklara gönderilen sakız 1-2 gün içinde vücuttan atılıyor.

Haberin Devamı