Gazete Vatan Logo

Bir seçim daha böyle geçti

Gerginlik kürsüde kaldı, Türk halkı huzur ve güvenli bir seçimi daha geride bıraktı.

Gerginlik kürsüde kaldı, Türk halkı huzur ve güvenli bir seçimi daha geride bıraktı. Münferit olayların dışında sağ duyunun hakim olduğu genel seçim, renkli olaylara sahne oldu

YÜRÜYEREK GİTTİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ve oğlu Mehmet Emre Gül ile birlikte Cumhurbaşkanlığı konutundan yürüyerek oy kullanacakları Çankaya İlköğretim Okulu’na geldi. 1139 numaralı sandıkta oy kullanan Gül “Zarfların küçük olduğunu söylüyorlardı. Ama gayet iyiymiş” dedi. Gül’ün oğlu Mehmet Emre Gül genel seçimlerde ilk kez oy kullandı.

Sezer, Gölbaşı’nda oyunu kullandı

ANKARA’nın Gölbaşı İlçesi Karşıyaka Mahallesi’nde ikamet eden 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eşi Semra Sezer ile birlikte Şahin Sevin İlköğretim Okulu’nda 1140 nolu sandıkta oy kullandı. Eski İçişleri Bakanı Ülkü Güney, eski TBMM Başkanı Ömer İzgi, eski Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok da aynı okulda oy verdi. Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgenaral Halil İbrahim Fırtına ile Tümgeneral Engin Alan ise, Ergenekon davasından tutuklu oldukları için semtlerinde oy kullanamadı.

Koşaner’e sevgi gösterisi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, oy kullanacağı Çankaya İlköğretim Okulu’na eşi Nurdan Koşaner ile birlikte sivil plakalı araçla geldi. Sandık görevlileri ile tek tek tokalaşan Orgeneral Koşaner, okuldan ayrılırken vatandaşlar, sevgi gösterisinde bulundu.

Baba sandık başında

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara’da Teğmen Kalmaz İlköğretim Okulu’ndaki 2052 nolu sandıkta oy verdi. Demirel’in oy kullandığı sandıktan CHP birinci parti çıktı. Sandıktan ayrıca, MHP’ye 19, AK Parti’ye 12, bağımsız aday Hulki Cevizoğlu’na 2 oy çıktı.

KiMSE OY VERMEDi

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesine bağlı Arifbey ile Hürriyet köyünde yaşayan vatandaşlar, köprü yapılmadığı gerekçesiyle sandık başına gitmeme kararı aldı. Sandık görevlileri, saatlerce boşuna seçmen gelmesini bekledi. Arifbey köyü muhtarı Ercan Yıldız, “Köprü sözü yerine getirilmeyince vatandaşlar oy vereye gelmedi” dedi. Nevşehir’in Kozaklı İlçesi Doyduk Köyü’nde de 45 yıldan bu yana sulama barajlarının tamamlanamamasını protesto eden köylüler sandığa gitmedi.

Haberin Devamı